I wanna sing Mamma mia and Annie

 

Eftermiddagen har spenderats med dessa sötbollar och observera, hon har nallen som hon fått av mig i knät. Man kan ju inte annat än bli glad av att hon gillar den, och hon har blivit så mycket gladare de senaste två dagarna då hon lyckats sova mycket bättre och blivit mindre trött. Känns otroligt skönt.

 

Morgondagen ska jag faktiskt spendera med barnen också, sen blir det utgång på kvällen.

Denna kväll kommer att spenaderas i huset, då jag är barnvakt, med Madde och disneyfilm!! Ska bli riktigt trevligt, sen så kanske man får träffa lite släkt på söndag! Blir nog en bra helg detta känner jag.


Datorer är ju rena leksaken!

Den kabeln ska vara där, och den där!

Jag är proffs på sådant som har med datorer att göra!


In a minute

Haha, är just nu två mycket söta barn på besök här!
De lekte med lite vatten på toan och jag sa då åt dem att vara försiktiga och inte spilla på golvet, någon minut senare hör jag

"Oh nooo Tara, you spilled on the floor, you're nanny said not to to that. We got to clean it up"
"Ooh, Yeah, in a minute"
"But Tara, please can we go to your room now?"
"Yeah, in a minute"
"Can I go to your room now?"
"In a minute"

Hon gillar verkligen att säga 'In a minute'
Och sedan så måste jag säga att de har väldigt söt engelska tjejerna som är här, väldigt ren och brittisk :P
Sen verkar de väldigt lugna och snälla av sig.

Vad har jag annars för mig för tillfället? Mitt svar skulle vara: Nada

Go me!

Måste säga att även jag lyckas ibland med att göra god mat. Testade idag ett nytt recept på linssoppa, och måste säga att den blev otroligt god! High five på den ni! Den ska göras fler gånger, och lätt är den att göra också, och nyttig. Jag känner att detta är en bra start på en nyttigare framtid, haha, skämt åsido, men är i alla fall på rätt väg. Har klarat mig från detta småätande idag, så ni ska nog se att jag ska lyckas komma bort från den onda cirkeln av onyttigheter och småätande. Nu är det soppa, annan bra mat. hembakat bröd och frukt som gäller. Sen har ingen sagt att man får unna sig någon godsak någon gång, det är nyttigt det med, om inte annat för själen.

Sen så intar mina löparskor sin entré i detta landet på söndag, och när de landat i mina händer, då ska ni få se på andra bullar, då ska Sara försöka sig på att komma sig framåt i snabbare takt än gångfart, och med den stora bollen i mitt rum ska jag sätta fart med träning som man brukar kalla pilates!



Och för er som inte vet, en sådan ska jag köpa! Det är mitt mål!
Ser ni inte vilken charm de har? Gammalt är gott, så länge det inte handlar om mat!

Oh happy day!

Idag är vi lyckliga och friska, det gillar vi!


Hmm.....It's a pity

Att man kan känna sig så trött ibland, tror lite att det är min störda nattsömn som spelar in.

Idag har jag mest städat och varit ut en sväng här i Clapham, och jag tror jag har för mycket tid att tänka på saker och ting. När jag stod vid rödljuset och väntade på grön gubbe så började jag bl.a. tänka på varför alla ska ha så bråttom över gatan. Jag menar, är det verkligen så jobbigt att stå i ca. 10-20 sekunder och vänta på att man ska få gå? Ser bevisligen så ut, istället ska alla hoppa mellan bilarna och hoppas på att de inte ska bli påkörda, allt för att komma över så fort som möjligt. Det roliga är ju också att direkt man fått grön gubbe och går över gatan så kommer man ändå ikapp alla de där människorna som hade så bråttom över, då kan det väl inte vara ha bråttom egentligen? Är det att stå stilla som är så jobbigt? Vad vet jag?!

Kvällen spenderas i alla fall på rummet, som så många andra kvällar, börjar bli rätt rastlös.
Jag har aldrig varit så tyst som jag har varit här tror jag, jag menar, jag sitter ju inte så gärna och pratar med mig själv, haha. Och sången vet jag inte var den försvunnit, har i alla fall inte blivit så mycket som det brukar vara hemma. It's a pity! Man brukar ju kunna utvecklas och så när man åker iväg såhär, men detta ogillas mycket! Aja, ska nog kunna ändras på, bara man går in med bra inställning!

En fredag i bilder

En förmiddag med barnen

 

Och en kväll ute med Louise

Finns spännande människor man kan träffa ute,

här har vi träffat en tjej från USA och två killar från Nya zeeland.

Han som sträcker ut tungan kan jag säga var lite speciell, de andra två var väldigt trevliga.

 

Och idag är jag bara trött, köpt mig två tygskor och två kökshandukar i alla fall!


Walkin' my baby back home

Här sitter jag i köket och har just ätit och dricker ett glas vin. Dagen har bjudigt på en tur till lekparken där jag träffade två svenska tjejer och sedan en tur till Hurlingham club där Tara och Pea tog en simtur och jag och Rory vandrade runt i den vackra miljön och lekte lite innan det var dags för deras lunch och sedan hem för att sova.

Gick till Cafe Nero och köpte mig en macka, liten kaka och, hör och häpna, en caramelatte (Kaffe). Det händer verkligen inte ofta, men man kan alltid testa något nytt, helt plötsligt kanske man gillar det. Testar mycket nytt just nu känner jag.

Har i alla fall sedan hjälpt till med badning och sedan lagat mat och sitter som sagt ner just nu med ett glas vin. Ska snart börja göra mig iordning för att sedan bege mig ut och träffa en ny tjej i området och se om vi kan hitta någon trevlig pub eller nått, får se vad Clapham har att erbjuda.

Har tagit lite bilder nu på dagen men inte lagt in på datorn, så laddar kanske upp någon bild imorgon.

Ha det gött där hemma i snön och kylan!


Här får ni en liten bild på Rory sen i tisdags då vi var på Music and movement på The latchmere!


Here comes the sun

Dagen började med en lekstund i parken, sen har jag sorterat och gjort fint i 3 skåp, renbäddat, strykigt kläder och sådant trevligt.

 

Annars så har jag spenderat tid ute i solen och vårvärmen,

vandrade längst Northcote road och mot Common.

 

Finn 2 fel säger jag bara. haha

Sara + nagellack och läppstift = ?

 

Aja, dagen har i alla fall varit toppen!

Nu saknas bara ett bad och kram av John!


yummy yummy in my.....



I tasted it, she tasted it and we liked it!
Yum-Yum!
Ibland lyckas även jag att baka och få det riktigt gott!

Min vän Ekorre

,


Cardamom

Då var man i full gång med att baka semlor nu då, hoppas att de blir lika lyckade som mina bröd blev i morse. Är nog bra att jag bakar bröd och köper hårdbröd, man blir såå mycket nyttigare då, mumsar sådant istället för godsaker.

Har dock varit lite onyttig då jag gick och fikade en sväng med Madde på Costa, men lite onyttig får man väl kanske vara när man ändå är på bättringsväg från sin jobbiga sjuka vecka. Efter att jag träffat Madde så gick jag och var social med min vän Ek orre, han var väldigt social och ville gärna ge mig lite av sin uppmärksamhet.



Kvällen ser ut att bli rätt lugn och imorgon blir det nog jobb då familjen kommer tillbaka, men har varit skönt med en lång helg med bakning, sömn och trevligt sällskap.

Smells goooood

Gjorde klart degen för frukostbröd igår och gräddar dem just nu, luktar i alla fall gott, sen får vi hoppas att de smakar lika bra, senare idag ska jag gå till affären och se om jag kan hitta vanligt mjöl och sedan ska jag ge mig på att göra semlor.

Morgonens frukost består av Finncrisp, frukostbröd, nybakat mjukbröd och mjölk, känns väldigt svenskt, och jag gillar det. Smakade förövrigt just ett av bröden som är färdiggräddade, och jag lyckades må jag säga, mums!

Förkylningen har blivit lite bättre och förhoppningsvis så ska jag klara mig från att få en ny sväng när famljen kommer tillbaka till huset, för jag pallar inte att vara sjuk, jag har inte kunnat sjunga på mer än en vecka, det är iinte skoj kan jag säga, haha, har ju dessutom haft noll energi.

Snart bara 6 veckor kvar tills jag får kramas och påsken är här! En hel vecka ledig, en hel vecka med John och en hel vecka att bara göra vad man vill!


Hjärtats dag

Glad alla hjärtans dag!

Önskar att jag kunde vara och krama min pojke och ge honom en stor puss, men tyvärr har vi ju lite för många mil mellan oss, men jag hoppas att du vet att jag älskar dig ändå!!

Dagen spenderas istället med Miriam, vilket är mycket trevligt, nu blir det film för fullt.


Älskar dig! Puss!

Mamma mia....

Eftermiddagen blev helt klart över förväntan, jag lyckades dra åt mig lite kraft och energi och barnen var så snälla. Försökte prata lite med Anna ett tag men Tara blev lite för blyg så gick inte så bra, efter det har vi dansat till musik, lekt med bilar och klossar, kollat på bilder hemifrån Sverige, ätit middag och badat. Så lite energi har jag ändå lyckats få fram trots att jag är så hängig som jag är, nu ska jag bara ha lite energi till imorgon då jag ska träffa Tina och vandra runt.

Nu ska jag sätta in en pizza i ugnen, äta, kanske ta ett bad och chilla! Go fredagkväll!


Alvedon

Denna natt har verkligen inte varit rolig, vaknat flera gånger och när jag först kollade på klockan då jag vaknat så trodde jag verkligen att det var morgon, visade sig då att jag sovit i 30 minuter, jag var inte glad kan jag säga, och så har det fortsatt nästan hela natten, efter halva tiden fick jag nog och tog en bit alvedon och lyckades då sova i hela 50 minuter istället för 30 min. Men till största delen har jag vaknat och hostat, hostat och hostat lite mer, varit helt slut i kroppen och haft huvudvärk, vill bara att det ska vara kväll nu så jag kan ta ett långt varmt bad, se lite film eller så och sedan sova. Har 3 lediga dagar framför mig, ska bli riktigt skönt vill jag lova, och förhoppningsvis så ska jag kunna sova under de kommande nätter.

Nu dags att hämta Tara från skolan och ge henne lite lunch, sedan ska jag ha båda barnen i afton, får se hur mycket energi jag har i kroppen, sen så, dags att kurrera mig och bli frisk!!

Badabada la bamba

Nu börjar jag vara riktigt less på min hals, vill bara lägga mig och sova till jag har blivit helt frisk och kan få tillbaka min energi, för jag vet inte var den har försvunnit, den har gömt sig riktigt bra i alla fall. Igår gick jag i alla fall ut en sväng på dagen bara för att få komma ut lite och köpte då två tröjor och ett par skor.

Idag har jag varit med Rory på The Latchmere, och han var snäll hela förmiddagen, sedan efter lunch gick jag ner till Cafe Nero och köpte en Panini och en kaka och satt där och lyssnade på den sköna musiken och löste korsord fram tills dess att jag fick rena hostattacken och kände att jag var tvungen att gå tillbaka till huset och sova ett tag för att försöka vila till mig, så har nu vilat i 1,5h och skulle gärna ligga kvar, men steg ändå upp och fixade mig en kopp honungsvatten som jag sitter och dricker för tillfället. Ikväll ska jag nog satsa på en trevlig film och sedan se om man lyckas komma i säng lite i tid.

Helgen bjuder på barnvakt fredagkväll, vara med Tina på lördag, Miriam på söndag och sedan så är värdfamiljen borta från lördag - tisdag (tror jag det blev) så är ensammen i huset under den tiden, måndag fick jag ledigt och tisdag får jag göra lite hemmasysslor som strykning och så, blir nog kanon, ska bara komma på något trevligt att göra på måndag.


Mina nya fina skor, gillar dem riktigt mycket faktiskt.


Nere vid Clapham Common.
Gillar vädret vi haft senaste dagarna, det enda som är synd är att det varit rätt blåsigt, annars så känner man att solen värmer på.

Sleep

Här sitter jag i köket och kokar broccoli och potatis som barnen ska ha till lunchen, medans Rory ligger och sover gott i sin säng, men ska snart ta upp honom och gå till Boots och köpa lite saker och efter det hämta upp Tara från skolan, sen får vi se vad som händer.

Gårdagen var i alla fall väldigt lugn då Rory sov mest hela tiden, jag satt och hostade och var hes hela dagen, så vi var helt enkelt två sjuka som bara hade en lugn dag. Känns dock inte mycket bättre i halsen för tillfället, men förhoppningsvis snart.

Nä, nu ska jag göra potatismos och ta upp Rory för att sedan bege mig ut i solen!

Lyckan går och lyckan kommer

Gårdagskvällen var inte den roligaste och i morse vaknade jag klockan 12 och var helt slut, fortfarande hes men bättre än igår iaf. Har dock inte orkat göra något idag, har tagit ett långt varmt bad, suttit och spelat Harpan och hoppas fortfarande på att bli bättre i halsen.

Nu är det bokat och klart, John kommer ner den 31 mars och stannar till den 7 April :D
Jag är helt lycklig just nu, hoppas verkligen att tiden går fort fram tills dess, vill ha 31 mars nu!
Sen så kommer eventuellt mor och far ner den 14 april och stannar till den 18 april, April blir en bra månad känner jag, haha

Här får ni två bilder från fredagskvällen med Madde och Miriam.

 

 



Tears of silence

Det var längesen jag ville gå och gråta så mycket som jag vill just nu. Ont i halsen, ensam i huset, hemlängtan, vill kramas med min pojkvän osv. Det har känts ändå bra senaste tiden, men ikväll slår visst allt till, vill bara sätta mig i ett av planen som jag hör ca. 1 gång på 5 minuter, och åka hem till Sverige, åka till mitt hus, krama om John, hoppa i snön och bara må gott.

Aja, jag hoppas att morgondagen känns lättare och att jag inte behöver känna denna känsla, för just nu vill jag verkligen bara lägga mig med huvudet i kudden och skrika och gråta.



Silence

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Jag, Madde och Miriam åkte in till stan och letade efter en bar/pub och hittade ett trevligt ställe där vi satte oss ner och drack en dryck och pratade tills dess att de stängde och vi gick och åt innan vi drog oss hemåt. Madde sov då över här inatt och vi pratade ett rätt bra tag innan vi somnade in för natten.

När jag vaknade idag så var min röst inte mycket bättre, och idag har det hållt i sig, så jag har nu köpt honung och ingefära som är mina vänner ikväll, så typiskt att förlora rösten men må bra i övrigt. Känner mig pigg och så, men rösten vill inte vara på min sida.

Ikväll blir det iaf att sitta vid tv:n och vara helt tyst, dricka mitt honungsvatten med ingefära och hoppas på bättre tider imorgon, och inte att jag blir sämre, vill verkligen inte bli sjuk. Jag vill ju vara frisk, kunna fara ut och springa och göra saker, aja, vi får hoppas det känns bättre imorgon i alla fall

Time off

Så var helgen här igen, har ca 45 minuters arbete kvar, sen så blir det att göra sig iordning och röra sig utåt och hoppas man hittar något trevlig ställe att spendera sin tid på ikväll.

Dagen började annars med att jag steg upp och rösten var helt och hållet åt fanders, den ville försvinna, få kråkor etc, jag var helt enkelt väldigt hes, la mig sedan vid nio, när de hade åkt hemifrån, och sov i ca.2 timmar. Har fortfarande lite kvar i halsen men annars så är det som bra, träningsvärk har jag i för sig också, körde pilates igår och det känns i mage och armar kan jag säga. Så förutom en elak hals och träningsvärk så har jag det som fint.


Gårdagseftermiddagen spenderade jag med båda barnen själv i parken och sedan gjordes det middag innan det var dags för badning. Kändes väldigt bra att de gick smidigt att ha dem båda helt själv, de har väl som börjat vänja sig vid min närvaro och det gör så att det blir så mycket enklare att vara med dem själv.


Kvalitet i Sverige

Så var även denna dag över, dagarna går verkligen olika snabbt, men sista veckan har faktiskt flytigt på riktigt bra och känns som att helgen snart är här igen, får hoppas detta håller i sig.

Börjar nu se fram emot att April ska komma, för då får jag med största sannolikhet finbesök två gånger om, helt okej enligt mig!

Hur ser denna helg ut att bli då? Ja, som det ser ut nu så blir det ingen barnvakt för mig, sen på lördag ska de åka iväg och bo hos någon kompis en natt och jag bor då själv en natt, men då kanske Madde joinar mig och vi myser med film och prat och har en liten sleepover, ska bara checka med Pea att det går bra att hon sover här.




En av Peas vänner frågade mig idag var jag köpt mina tights och jag sa då att jag köpt dem hemma i Sverige, får då som svar "Jaha, typiskt, man ska alltså behöva åka till Sverige för att hitta snygga tights med bra kvalitet" haha. Tyckte det lät rätt skönt med tanke på att man typ kan hitta allt i denna stad, men Go Sverige!

RSS 2.0