Hon blev arton en underbar dag

image248

Matteprov imorgon och jag har inte en susning på hur man gör. Jag kan verkligen inte det vi håller på med.
Det är verkligen inte mitt ämne. Ska bli så skönt att slippa matte och spanska i trean vill jag lova! Bara 5 veckor kvar av tvåan nu, sen är det bara trean kvar. Hurra för det!

Sen har ju min underbara vän Maja fyllt arton år idag! Stort grattis till dig 'syrran'!
Nu är vi båda vuxna och det finns ingen väg tillbaka.

Lev och må

Sun, sun, sun here we come

Det är underbart! Värmen ligger över Skellefteå och det är perfekt väder att fota, men har jag någon modell kanske? Svar: Nej! Det är så attans otur när man har finkameran men ingen modell en dag som denna. Har i alla fall fått några bilder tagna på olika föremål!

Lev och må, nu ska jag försöka få mig ut en stund i den underbara värmen

Bottle it up

image247

Två timmar extra sömn kan ge riktigt mycket. Trodde att jag skulle vara trött idag, men det visade sig att jag hade väldigt fel. Jag var pigg när jag vaknade och har varit hyffsat pigg hela dagen. Sen har jag varit så otroligt peppa på musik idag att jag bara längtar tills det kommer något tillfälle då man kan dra ett nummer.

Ska diska undan lite nu och sedan blir det film med mor!

Lev och må

O fortuna..

Såg körslaget igår och då sjöng Cans lag denna låt: O Fortuna
Tänk er känslan att stå där i kören och sjunga den där! Mäktigt säger jag bara!
Riktigt bra framfört, är imponerad av att han hittat så bra kör! Efter den där låten är dom värda att vinna!

Out of the woods

image246
Vem minns inte den sommaren?
Den sommaren då gräset var grönare än någonsin och skratten ekade i städerna och byarna.
Vem minns inte den sommaren?
Den sommaren då man kände vinden i sitt hår och marken som kom i 200km/h rakt mot en.
Vem minns inte den sommaren?
Den sommaren då ens liv hängde på ett enda tygstycke och linor.
Vem minns inte den sommaren?
Den sommaren då det var vi mot världen och inte världen mot oss.
Vem minns inte den sommaren?

Snigeln går sakta men säkert

Jag är klar med det mesta småjobbet nu och känner att jag kommer nog ha en hyffsat lugn eftermiddag här på jobbet. Just nu har jag lunch och bara njuter av tystnaden. Börjar om klockan 13.00 och då återstår 4 timmars jobb, se är ja ledig resten av dagen. Men det har gått riktigt segt idag och det känns som att jag ska sluta vilken sekund som hellst, men så är det ju inte riktigt.

Känns skönt att det är en kort vecka som kommer nu. Morgondagen består av nationella i engelska och sedan fota på Kaplanmässan som äger rum då.

Valborgs kommer spenderas med Tina! Kommer nog att bli riktigt trevligt

Lev och må


Morgon till kväll

Varför spelas samma musik om och om igen hela dagen på alla radiokanaler? Man blir ju så otroligt less på alla dessa låtar som spelats år in och år ut. 20 gånger om dagen. Kan de inte bara hitta nå ny intressant musik? Eller kanske ta nå gamla godingar som de aldrig brukar spela?

Aja. brukar inte lyssna mycket på radio, men när man jobbar i mer än 10 timmar helt ensam på ett ställa vill man ha något som sällskapar en, och då är det musik som får ta hand om det. Imorgon blir det att ta med mig egen bra musik, så att man slipper samma visa idag.

Sen så måste jag ju säga att det gick 1000 gånger bättre att jobba än jag trodde att det skulle gå, men skoj tycker jag fortfarande att den inte är!

Lev och må.

De säger att man bör tugga riset 25 gånger

image245

Tror alla Skellefteås ungdomar var på Ica. Var nyss där för att köpa mjukbröd och champinjoner till varma mackor som vi planerar att göra ikväll, och det första man ser när man kommer dit att tusen miljoner ungdomar. Varför just en dag som denna va? Jag känner mig så ris som det bara går, och humöret är verkligen inte på topp för att träffa en massa människor. Känner att jag inte orkar vara speciellt social som jag i vanliga fall brukar. Alla har vi våra 'off'-dagar, och min är idag!

Ska i alla fall poppa mig lite popcorn nu och avnjuta en film innan jag lägger mig och sover för natten. Ska ju upp imorgon. Egentligen var det tänkt att man skulle vara på dans i Ske-hamn just nu, men bara för det dumma jobbet så blev det inte av! har bara lust att ringa och säga upp mig här och nu, men jag behöver pengarna.

Aja, dags för mys vid tv:n nu.
Lev livet och ha en trevlig kväll gott folk!

Bokat och klart!

Resan är nu bokad!
Och av de två valen vi hade så blev det slutgiltiga valet: Turkiet!
En vecka fylld med sol och bad. Kanske vi får oss en tur forsränning också!
Detta låter helt underbart och jag längtar som bara den.
Kollat på lite bilder från stället vi ska till, och det ser allt annat än dåligt ut vill jag lova!

Lev och må!

Låttips

image244

Something always brings me back to you.
 It never takes too long.
No matter what I say or do, I still feel you here 'till the moment I'm gone.

You hold me without touch.
You keep me without chains.
I never wanted anything so much than to drown in your love and not feel your rain.

 Set me free, leave me be.
I don't want to fall another moment into your gravity.
Here I am and I stand so tall, just the way I'm supposed to be.
But you're on to me and all over me.Detta är ett stycke ur en låt som heter Gravity - Sara Bareilles. En av de låtar som hörs från mina högtalare lite då och då. Har ni inte hört den så tycker jag verkligen att ni ska göra det.

Låt helgen sina!

En virrivirrplutt är vad vår lärare är. Han är smått senil, smått irriterande och jaa, allmänt förvirrad. Men jag gissar att det är så lärare ska vara. eller?

Tina nämnde nyligen att Notting Hill ska gå på tv ikväll, så det blir att köpa godis och se de ikväll för min del. Efter det ska jag lägga mig och sova för att sedan stiga upp och jobba imorgon. Ska börja 06.30 och är ensamen till dess att jag slutar (ca. 16.45). Om någon känner att de vill göra mig sällskap under lunchen är det bara att höra av sig. Lunchen varar mellan 12.00 - 13.00.

Ska förbi och prata med den som jobbar där idag för att höra vad allt mest jag ska göra. Jag har bara varit där en gång och då stressade jag hur mycket som hellst för att jag inte visste vad jag skulle göra. Ska satsa på att vara mer förberedd denna gång.

Lev och må!

Tänk dig!

image243


Tänk dig en himmel så blå
Tänk dig en äng så grön
Tänk dig en famn så tröstande
Tänk dig en kärlek så varm
Tänk dig ett liv i dina drömmars paradis
Tänk dig att en dag kommer allt detta vara din verklighet


Vare sig det gäller en väns tröstande barm
Din vän som ger dig kärlek så varm
Eller
Din kommande kärlek som ger dig kärlek så varm
Din kommande kärlek som ger dig sin tröstande barm.
Så lovar jag dig
Paradiset kommer till dig en dag
Det kanske inte blir som du alltid tänkt
Det kanske blir så mycket mer!

Efter stormen kommer lugnet.

image242

Jag kan inte säga annat än att dagen har varit lugn. Den började med att vi såg film på Nordanå med skolan. Filmen som spelades på duken hette Den Nya Människan, och jag måste säga att jag tror det är den bästa filmen vi sett med skolan. En film jag starkt rekomenderar för er som inte har sett den!

Efter filmen hade vi i alla fall 3h 30min hål, och när hålet var slut skulle vi befinna oss på A-torpsskolan och se framträdanden och olika vinnare skulle få priser efter årets Tankens Trädgård. För er som inte vet vad det är, så kan jag sammanfatta det kort genom att säga att det är en dikttävling bland elever i årskurs två på gymnasiet. Boken med olika dikter kommer snart ut, hörde att min dikt tydligen hade kommit med i boken. Det var ju lite småskoj!

Nä, nu ska jag ut i solen!
Lev och må

Dubbel storlek!

Oj vad mätt jag är just nu, men maten var otroligt god. Började med en köttsoppa som var gudomligt god, sedan kom creps, smoothy och sist men inte minst tortillachips med mer. Stort tack till min fina mor för en god middag måste jag få säga!

Sen så har vi nu diskuterat lite om sommaren, och det ser ut som att det blir en resa ner till värmen trots allt! Skönt värre enligt mig. Två länder som det står mellan, men vilket blir det? Ett nytt land som man inte varit i tidigare, eller ett land som man tidigare besökt?!

Lev och må

Utan tårar kan man inte finna tröst i famnen av en vän

Lugnet har lagt dig som en dimma över denna dag. jag känner mig lugn och hyffsat glad. Vädret är lika bra som det varit de senaste dagarna, och värmen blir bara varmare och varmare. Snart är sommaren här!
Tänk er själva, nu är det den 23 april och den 5 juni går vi ut. Inte många veckor kvar nu, dock de jobbigaste veckorna kvar. Men vet ni hur skönt det kommer att kännas när sommaren träder in?

Sen så har det börjat spridas lite små planer här i huset om vad vi ska hitta på när far min fyller år, och jag vill lova att jag gillar förslagen som finns. Får se vilket av det som blir det slutgiltiga. Alla låter i alla fall helt underbara. 3 helt olika äventyr, men vilket blir det? Ja, det får vi nog veta om ett tag.

Lev och må

Lyckan på dagen

image241

Ett bra väder kan ibland rädda ens dag, vilket det gjort idag!
Det är strålande sol och jag kan inte skåda ett enda moln på himmelen, helt underbart!
Funderar på att gå ut och sätta mig på balkongen medans jag gör lite läxor.


Lev och må

känner hur det onda kommer över mig

Spanska är verkligen inte mitt ämne! Tror aldrig att jag varit så oengagerad och negativ till något ämne som jag är mot spanskan. Ska bli riktigt skönt när detta läsår är över. Bara ca. 6 veckor kvar nu!

Sen är detta den första DS-lektionen som jag inte gillat. Blir så irriterad, men försöker att hålla humör uppe så att jag kan ha lite ambition idag. slutar i alla fall tidigt idag.

Lev och må

Cry me a river

Ni ska bara veta hur gärna jag vill vara sjuk just nu, men på samma gång inte!
Det händer så otroligt mycket i skolan, tråkiga saker, som inlämningar, prov ect., sen så händer en massa roliga saker på kvällarna och så. Dock skulle jag mer än gärna vara sjuk i helgen.
Skulle bara vilja gå på dansen på fredag och sedan vara ledig lördagen! Jag menar, jag har sett fram emot denna dans, och sen får jag inte ens gå på den!! APA säger jag bara!

Nu ska jag i alla fall dra mig mot sängen och få mig någon sorts sömn. Hela denna vecka är endå redan förstörd! Det enda som håller mig på bättre humör är alla vänner som är runt om mig. Puss på er!

Lev och må

It´s a hard work, work.

Sömnen är extrem i mina ögon just nu, men det är i alla fall fint väder ute. Blir tydigen ingen matte idag, så har hål från 10.30 - 15.00. kanske blir att gå ut och njuta av det vackra vädret då? kanske kan man gå och låna en kamera av Olle och fota lite. Vi får väl se vad man kan hitta på.

Lev och må

Jobb och bara jobb

image238

Att få samtal på sin födelsedag är alltid trevligt, eller?
Fick ett samtal av chefen när jag fyllde år och blev som glad över att hon ringer och grattar en. Men sen så kommer ju alltid de där orden: Nu när du är nog gammal, så kanske du känner för att jobba ensam i kök nästa helg?
Näe, sjutton att jag vill!! Men vad ska man säga när hon har brist på folk och jag är den enda som kan? Dessutom är det extra med pengar! Men jag kan inte med stället, har ryckt in en gång och då kände jag mig som en stressad kossa! Kan ni gissa hur det känns?

Nä, nu måste jag komma på bättre tankar och inte tänka på kommande helg som kommer att bli ett h-vete.
Sen får jag inte heller fara och dansa p.g.a. det där himla jobbet! Det ska bli så otroligt skönt när jag gått ut trean och slipper jobba där nå mer. Men just nu behöver jag pengarna. Känns dock jobbigt att det är ett år kvar tills man kanske kan börja söka sig nå vettigt annat jobb!

Var bara tvungen att avreagera mig lite!

Lev och må!

Back on track

image237


Idag har jag varit väldigt slö känner jag. Inte alls orkat göra mycket. Fick mig ut en promenad med mamma för att hämta en cykel, men annars har jag bara suttit hemma och degat. Inte har jag då orkat göra nå läxa som jag egentligen borde ha gjort. Får väl lida av mitt misstag de två kommande kvällarna.

Imorgon händer då inte mycket skoj vad jag vet, kanske finns något som kan förgylla min dag? vem vet?

Nu ska jag i alla fall somna in för natten, så att jag orkar med morgondagen. Sov gott alla där ute.

Lev och må

Haparanda / Finland

Tack för gårdagen gott folk! Roligt att ni kunde komma.

Idag blev det upp klockan 06.00 för att senare åka med buss till Haparande (IKEA) med Tina och hennes morföräldrars gata. Var riktigt skoj må jag säga, och Candy World var inte litet heller. Varför finns inte det här för?

Hann med en runda till Finland där folk skulle köpa sig en viss sorts dricka.

Ikväll blir det nog bara att vara onyttig och se någon film, är rätt så trött om jag ska vara ärlig.

Lev och må, hörs senare ikväll!

Grattis till mig!

Jag går nu in på nya tider där jag får byta en siffra i åldern min! Grattis till mig! Har nu äntligen blivit vuxen

Den inbillade sjuke

image236

Var ikväll och kollade på Den Inbillade Sjuke med Claes Malmberg, och måste säga att den var otroligt bra.
Många skratt som kom ut vill jag lova.
Teatern är skriven av Moliere som dog just efter sin fjärde föreställning av pjäsen.
Denna version av hans pjäs var dock inte allt för seriös, de slängde in snuttar ur reklamer, citat, kändisar och annat skoj. Helt klart en av de bästa teatrarna jag sett.

Dagen lider mot sitt slut

Så var denna dag förbi, och vanlig skola är det som gäller imorgon. Dock så har man sovmorgon till 09.45 och Street dance står på schemat. Det ska bli riktigt skoj tror jag. Jag är i alla fall peppad.

Och kan jag ju meddela, är ni på coop någon gång och ser en raggare bl.a. grönsakerna så är det jag. Ni behöver inte alls bli rädda. Visst var det så, eller minns jag fel?

Sov så gott

Sommaren närmar sig

image235

Ni ska bara veta hur skönt det var att sluta 10.25 en dag som denna. Det kunde inte varit en bättre dag.
Vädret är så otroligt bra, så jag gjorde mig lite varm choklad och satte mig uppe på balkongen med lite musik och bara njöt! Det är så livet ska vara.

Något nytt

Det är trevligt ibland att prata med människor man inte känner.
Intressant att höra olika synpunkter vill jag lova.
Särskillt med människor som har lite vett i sig.
Känner dock att jag bör sova snart så att jag orkar upp imorgon.

Lev och må

Känner peppen

Helgen kommer att bli king! I alla fall som jag tror. Fredagskvällen kommer att bestå av tårta och vänner. Sedan ska Tina sova här och vi ska upp tidigt på lördagmorgon för att åka några timmar buss till Haparanda. Där blir det Ikea och sedan när vi kommer hem till Ske-å så blir det ev. fest med bror min.

Lev livet säger jag bara!

Fallskärm

image233image234

Oj vad jag börjar längta tillbaka till italien. Jag vill falla genom luften som jag gjorde året 2005. Det måste varit en av de härligaste känslorna jag någonsin haft. Man känner sig så fri och allting bara försvinner. Ni som aldrig hoppat, säger bara en sak: TESTA! Man får en annan syn på allt. Eller, i alla fall på mycket!

Känns som lov dessa två dagar

image232

Har inte haft en vettig lektion idag, har mest varit fotboll hela dagen. Det har nämligen varit fotbollscup på skolan idag, och parallellklassen kom till final, vet dock inte hur det gick där. Orkade inte stanna på skolan, så jag cyklade hemåt.

Imorgon blir lika slapp, fast då är det teater som gäller. Efter att den slutat så slutar även vi! D.v.s. ca. 10.40

Home

image231

Är nu klar med dagens måsten, och tänkte egentligen ut med Jonas och springa, men pojken mådde inte så bra. Dock så ska jag ta mig dit och kolla in hur han bor. Inte varit till honom sen han flyttade, hemska tanke.
Aja, ska bege mig nu i alla fall. Dagen har gått fint, och imorgon blir det fotboll på morgonen.

Lev och må

Måndagar, en dag som bör försvinna.

image230
Matte om 20 min, så det är väl snart dags att dra sig till skolan så att man inte kommer sent, men kan i alla fall sitta här 10 min till och bara andas. Helgerna bara flyger förbi och vardagarna kryper fram.

Ikväll börjar kören 17.30, så jag slipper stressa idag. Sen så blir det nog att göra lite läxor och kolla igenom lite grejer. Om det endå bara vore slut på skolan.

Sleep tight

image229

Nu är det dags att lägga sig och sova tror jag, så att man orkar upp imorgon. Se bara så söt jag var när jag sov som liten. Lika söt ska jag vara när jag sover inatt. I alla fall hoppas jag att jag får sova lika gott som då.

Sov gott och ha en trevligt morgondag

Nytt

Har ikväll suttit och knåpat ihop en enkel design till bloggen som ni nu kan se. Blev bara så oerhört trött på den jag hade, måste ju få någon liten förändring ibland. Får väl se hur länge denna blir kvar.

Annars ikväll har jag bara tagit det lugnt och känt mig halverst sjuk. Förkylningen sitter i, vilket är jobbigt. Får hoppas att jag håller mig frisk i veckan.

Lev och må

2009

Pratade nyss med mor om att det känns tråkigt att vi inte ska utomlands iår som vi alltid brukar, men då kom jag istället att tänka på eventuella resor jag ska göra nästa år. Kan ju säga att det i princip är 5 resor på ungefär ett halvår. Om alla resor blir av, så kan jag lova er att jag längtar!

Resorna som kanske blir av nästa år:

image221

image222

image223

Bara av att se bilderna blir man ju helt överlycklig.
Men det finns ju anledningar till varför jag ev. ska till dessa länder:

Italien - Träffa min kompis laura och lära mig språket bättre.
Norge - Hälsa på min bror
Grekland - Avslappning och njuta av att skolan är över
Malta - Med kören
Ghana - Projektarbete med Tina

Känner ni vilket år det kommer att bli?

flyg mig till värmen

Vädret är bokstavligen talat sämst! Det blåser, är kallt och snöar, allt som det inte ska vara. Nu vill vi ju att snön ska försvinna. Kan i alla fall sitta här vid datorn och drömma mig bort till varmare breddgrader

image217
image218
image219
Ser det inte underbart skönt ut?
Man längtar ju tillbaka i mängder när man kollar på dessa bilder!

Nästa år blir det nog 3 eller 4 utlandsresor, och det känns peppande, men långt borta.

Lugnet lägger sig på morgonen som en dimma på havet

image216

I sold my guitar and my piano
I thought that it was these that kept me low
I thought if only I could try and change
That all my pain would be in yesterday

But it?s true
I?m still blue
But I finally know what to do
I must quit, I must quit, you


Då ringer jag mamma istället...

Fick just ett lite spännande samtal på telefonen. (Människans namn är ändrat)

- Hej det är Sara!

- Hej, det är Mårten. Du skulle kunna hämta oss nu va? (Men väldigt låg, långsam och full röst)

- Haha, Girls with asses like mine do not talk to boys with faces like yours.

- Ahaa, ok. Då ringer jag mamma istället.


Det är inte ofta man får sådana samtal mitt i natten. Har dessutom inte en blekaste vem människan är. Han var i alla fall inte den mest nyktra just nu, lär inte må så bra imorgon gissar jag. hehe. Lycka till med att ringa din mor!

Film om oss?

image215


Jag njuter så mycket som det bara går. När hade jag sist en sådan här bra helg? Längesen kan jag säga med handen på hjärtat. Jag avundas dom som alltid har dessa helger. Fri att göra vad man vill, utan en mängd planer som förstör allt! Hoppas på att morgondagen blir lika bra!

Sen har jag och Amanda nu kunnat konstatera att filmen Systrar i Jeans i princip handlar om mig, Amanda, Maja och Ellen. Tjejerna i filmen är som systrar, det spelar ingen roll hur långt bort man är från varandra eller hur länge, man är endå lika nära varandra. Sen att karaktärerna även påminner om oss är bara roligare. Känns lite som att någon sätt oss och bestämt att skriva en bok om oss.

Här kan ni se vem av oss som är vem:

Ellen - Carmen
Maja - Bridget
Amanda - Tibby
Jag - Lena

Det är på gränsen till läskigt det här!

Lev och må

Coffe and Cigarettes

image214

Oj vilken lugn och skön dag jag haft idag. Bara varit med mig själv och tänkt på allt och inget, planterat om blommor, suttit ute och druckit varm choklad, gjort middag till mig (ensamen hemma ikväll). Och jag kan säga er en sak, maten var himmelsk god, kanske lägger ut en bild senare ikväll när jag lagt in bilder från kvällen.

Snart kommer nog Amanda och slappar med mig. Kanske blir någon film eller så blir det bara snack. Har i alla fall shoppat chips, nötter och godis som man kan gotta sig med.

Dagens musik har mest bestått av Dolly Parton - Jolene, Rod Stewart och Michelle Featherstone.  Sist nämnda har jag upptäkt idag, och hon är riktigt, riktigt bra om jag ska säga min åsikt.

The sun´s up

image213
Godmorgon gott folk. Eller egentligen kanske man ska säga goddag, men jag vaknade för ca. 30min sen, och det var oerhört skönt. Jag älskar verkligen sovmornar.

Jag ska nog orka mig ut en sväng idag också. Det är närmligen så att solen skiner och plusgrader visas på termometern. Kanske blir att ta sig en löparrunda runt broarna, vi får väl se. Nu ska jag i alla fall gå och äta något.

Lev och må

Jag har i alla fall tur med lyckan

image209

Den här dagen blir bara bättre och bättre för varje sekund som går. Var nog längesen jag hade en såhär bra dag. Nu har jag två vänner jag eventuellt ska träffa i Stockholm när jag åker dit. En är Maria som jag lärde känna i England när jag var på språkresa, och den andra är Mohammed som är en barndomsvän, som sorgset nog flyttade till Stockholm för ca. 5 år sedan. Det här kommer att bli toppen känner jag.

 
Jag hoppas bara att resten av dagen fortsätter såhär, då kommer jag hoppa av glädje 100 gånger om ikväll.


Julen varar än till påska...Ja, det var vad han sa såhär efter påsken.

Denna dag blir bara bättre och bättre!

Dagen började med att fara till vårdcentralen (inte så skoj precis) där det mest bara är väntan. Sedan kommer man till skolan och Digitalt skapande står på schemat. När vi då sitter där vid datorerna och funderar på vad vi ska göra på lektionen så hör vi hur Olle börjar sjunga julsånger och sedan kommer han in i rummet med fyra kartonger. "Nu är det julafton" kommer ur hans mun, och vad vi får är alltså fyra stycken sådana här att koppla in i datorerna:
image208

Och inte nog med det så säger han: Och hur ska vi fira det här då?
Jo, det ska jag berätta för er, han springer till Ica och köper tårta som vi fick äta när vi slutade skolan (13.00)
Han är underbart schysst måste man ju säga. Sedan började konversationen vi hade under tiden vi åt tårta spåra totalt! Men goda skratt fick vi i alla fall. Kanske kommer upp någon bild senare från vår lilla julafton och tårtkalas.

Ikväll blir det att umgås med Tina och ha allmänt trevligt. Sen får vi se om det blir jobb på söndag.

Lev och må

Tänk inte, lyssna bara på musiken så löser det sig

  • Dagen började med Afrodans. Det var skoj att testa, men dock ingen dans för mig. Jag håller mig till street dance och sällskapsdans.
  • Har gjort bort muntliga nationella i engelska
  • Varit kreativ på Grafisk design. Vi fick dra oss till en lokal där lärarinnan startade igång musik, och vi fick med hjälp av pensel, papper och svart färg bilda krumilurer på papperet. Man kände sig som ett litet barn igen. Bara att sitta och lyssna på musik och dra pensel runt på papperet utan att rita något speciellt.

Resten av dagen ska jag nog bara spendera med lugn och ro, och snyta mig lite om vartannat.
Imorgon på morgonen ska jag till vårdcentralen och kolla upp min knöl som jag har på foten (mest troligt en broskbit) och se om den går att ta bort. Den är lite ivägen när det gäller vissa skor ect. Så vi får se imorgon hur det går.
Sedan så kommer nog Tina på kvällen och säger hej.

Lev och må


Partey

Nästa fredag, då ska det bli fest! I alla fall som det ser ut nu! Någon som känner sig peppad?

Ikväll blev det att se Take the Lead, och den var helt okej faktiskt. För er som gillar dans, så kan jag säga att det förmodligen är en film för er. Helt klart sevärd.

Nu ska jag i alla fall snart orka mig till sängen, har nämligen extrem huvudvärk, så får se om jag orkar med morgondagen eller inte.

Lev och må

Avklarat

Så var denna dag avklarad. Huvudet värker och jag är förkyld.
Sen visste jag inte att man kunde få så mycket information som innehöll så många konstiga ord att man nästan inte hänger med. Det är ju nästan som ungdomens chatspråk, fast mycket värre. var dock skoj att se lite av ske-krafts verksamhet. Sen så fick jag ju även träffa en grupp pensionärer som skulle lyssna på lite info om skekraft. En snubbe där var väldigt komisk, han flörtade till och med lite. haha. Men han var en väldigt skämtsam man. Det är så trevligt att träffa äldre människor som är trevliga och har humor.

Aja, dagen har varit bra men tröttsam. Alla var mycket snälla på stället och jag kan bara säga tack för att jag fick komma över en dag!

Lev och må

IT-skugga

Dagen har varit väldigt lugn, och jag har hunnit med att se tre filmer tror jag, hemska tanke. Men de var i alla fall bra filmer. Imorgon är det ingen skola, utan jag ska iväg och IT-skugga på Ske-kraft. För er som inte vet vad IT-skugga är så kan jag förklara här; Jag ska följa med personer på ett IT-företag och bara kolla vad de gör. Jag ska alltså inte göra mer än att titta på. Så på förmiddagen ska jag följa med en kvinna, och på eftermiddagen ska jag följa med någon tekniker ut på uppdrag. Det kan nog bli väldigt trevligt tror jag. Men det lär vi ju märka.

Sov så gott och lev och må!

Jag vill sova tills helgen faller in

Såg Step Up 2 - The streets igår. Kan ju bara säga att man blir sjukt sugen på att lära sig dansa street dance. Det är faktiskt jag ångrat att jag aldrig gjort. Dock så skulle jag känna mig sämst om jag började, så tror jag håller mig undan. Kanske får starta mitt eget Crew istället och dansa runt på gatorna. Eller vad tycker ni?

Denna dag är allt annat än rolig, sov ca. 4 timmar inatt så jag är väldigt trött, sen när jag komemr till spanskan så får vi oförberätt prov, jätteskoj. Eller så inte!!! Aja, får se hur det gick. Nu ska jag bara koncentrera mig inför engelskan där jag ska redovisa om en författare.

Dags att fortsätta skolarbetet.

Lev och må

hard work

Denna dag alltså. Sov till elva och började klockan tolv. Dee har snöat ute hela dagen och blåsigt.  Första lektionen var matte och gick bara fint, sen gick jag, Tina, Stina och Fanny och tränade i gymmet som blev ca. 1h 30min, efter det hade vi vanlig idrott (1h multiboll). Klockan var nu fyra och jag tänkte gå hem och ta det lite lugnt, p.g.a. att vi inte skulle ha någon kör. Men icke sin icke, lillebror sms:ar och frågar om jag ska med ut och springa, och det gick inte säga nej. Så där blev det 30 min till på träningen.

Men nu ska ni veta att jag bara ska ta det lugnt och göra lite läxa. Ingen mer träning i varje fall.

Lev och må

En kulen natt.

Nu är håret svart som en natt, och det känns bra. Ärligt talat så känner jag mig väldigt svart i stora hela, svarta sockar, byxor, tröja och nu hår. hehe. Kanske måste köpa lite gladare färger på mina kläder?!

Hade i alla fall en trevlig kväll med Maja. Känns alltid så länge mellan gångerna.

Har även sett disneys nya film Enchanted ikväll. helt okej faktiskt, lite småkomisk om man säger så.

Ledsen att jag är lite torr med bilder på bloggen. Men det kommer att komma, det lovar jag!

Gott natt gott folk.

Lev och må

Svart är ingen färg, det är en nyans

Svar till 'Tips' i det föregående inlägget: Jag har tyvärr lite för tunt hår för att endast ha mitt hår långt, måste lägga in extrahår så att det inte ser fult ut.

Nu håller jag i alla fall på att färga håret, och sedan ska jag bege mig mot Maja och vara med henne en stund. får se vad som händer när jag kommer hem sen, har nämligen sovmorgon till 12.00 imorgon. Skönt värre.

Löpningen gick bra idag, och man känner sig alltid lika duktig efteråt. Får se sen i veckan när jag ska börja springa med Jonas hur det går. Känns som att han ska vara lite snabbare, och bättre kondition än mig, men det lär vi märka.

Lev och må

Finish

Äntligen är jag så gott som klar med städningen. Alltid lika skönt när man är klar.
Nu är det bara löpningsrundan kvar, sen blir det färga håret ikväll. kommer att kännas så bra när utväxten försvinner.
Sen vill jag ju även klippa mig, men problemet är också att jag vill ha långt hår. Förlängning kostar ju kring 5000kr, och vet inte om jag känner för att lägga ut det just nu. Har lite viktigare saker att fixa först. Men någon gång ska jag banne mig ha det!

Lev och må

Girls with asses like mine do not talk to boys with faces like yours

image207
Fick just lusten att gå till KåffeIn och ta mig en fika med någon. Men idag ska jag nog hålla mig undan. Kanske någon annan dag.

Hittade för övrigt åt filmen She´s the Man igår när jag städade. Den är både rolig och sen att det finns en riktig läckerbit med gör den inte mycket sämre. Helt klart värd att se för er som inte har sett den.

Idag blir det städa klart, köpa hårfärg och kanske fara ut en springrunda om jag hinner.

Lev och må

Löst

Problem 1 är nog löst nu. och den slutgiltiga färgen bliir.......SVART!
I alla fall som det ser ut nu. Får se om jag får något knäpp imorgon och byter. Vågar typ inte ta någon ljusare färg just nu, kanske någon annan  gång.

Idag har jag i alla fall komit igång med städningen, och den fortsätter imorgon. Då är det rensning ur lådor ect. som gäller. Sen ska jag även beställa lite skivor och filmer hade jag tänkt mig.

Lev och må

Dagen i full gång

Steg upp klockan 11.30 efter ett samtal av Miik. Han ville ha sällskap under lunchen, och jag som är så snäll cyklar gärna dit och är lite social. Dock så cyklade jag först till Ica för att köpa bullar som mamma ska bjuda sina arbetskamrater på. så då köpte jag även en till mig och en till Miik. Det kan alltid vara roligt med lite gott fika när man jobbar ensam i ett kök. Var i alla fall på Dammen med Miik i ca. 45 min och förklarade lite för honom vad han ska göra, och sedan satt vi också bara och pratade. Efter det att jag pratat klart med honom cyklade jag upp till Klockar för att ge bullarna till mor, och passade dessutom samtidigt på att fråga Andreas om jag kunde byta helg med honom p.g.a. att jag fyller år den helgen jag egentligen skulle jobba. Så nu har jag två lediga helger till innan jag ska jobba igen, skönt värre!

Nu ska jag fixa lite andra småsaker

lev och må

Svåra problem?

image206

Vilka problem jag har alltså. Kan ju säga att det inte bör vara så jobbiga, men på något sätt kan jag inte bestämma mig på något av dem. Det ena problemet är ju om jag ska ha fest eller inte, och det andra är angående hårfärgen min. Måste färga om det och undrar då om jag ska satsa på att bara färga utväxten till den färg jag redan har (vänstra bilden), eller om jag ska satsa på lite ljusare brunfärg som på bilden till höger, som förövrigt inte är den finaste man kan skåda (ca.3 år sedan). Kanske inte just den färgen, men åt det hållet i alla fall. Någon som kan hjälpa mig med lite råd om vad ni tycker jag ska satsa på? Kanske har något annat förslag?

Sorry, my bad

Idag har jag inte varit hemma i huvudtaget, därav inget skrivande.
Dagen började med skola och sedan for jag direkt till mormor och har varit där tills nu. Det är alltid så mysigt att hälsa på henne, för hon är så söt och rolig att prata med. Vi satt idag och kollade in bilder sen hon var yngre, och jag kan lova en sak: Min morfar, som jag för övrigt aldrig hann träffa, var riktigt snygg. Man blir ju lite avundsjuk på henne att hon hittade en sådan karl. Han var tydligen väldigt populär bland tjejerna, och mormor lyckades fånga honom. jag är stolt över dig mormor!

Tänkte nu ta mig en stund och lägga mig ner och kanske se en film?! Annars får vi se vad som kan tänkas hitta på. Har verkligen inga planer alls inför denna helg.

Lev och må

What to do?

Jag satte mig ner här och började tänka på allt och inget. Tankarna just nu ägnar sig åt att försöka bestämma om jag ska ha fest eller bara ta det lugnt och kanske ha en liten tjejkväll när jag fyller år. Kan inte bestämma mig dock, någon som har någon åsikt om vad de tycker att jag ska göra?

Run baby, run

image205

Nu har jag sprungit dagens runda runt broarna. Gick rmycket bättre än väntat måste jag faktiskt säga. Stannade en gång p.g.a. att det var så isigt i en uppförsbacke, annars sprang jag hela tiden. Trodde själv att jag skulle stanna av flera gånger. Musiken gör ju också att man orkar mycket, mycket mer. Sen får vi se hur bra jag hänger med nästa vecka då jag ska börja springa med Jonas.

Aja, nu ska jag göra middag och sedan göra lite läxa. Blir nog att se någon film eller så, som avkoppling innan jag lägger mig för att sova för natten.

Lev och må

Walking in my new black shoes.

image204

Slutade 13.20 idag, så hann cykla in till stan och köpa lite nya grejer. Bl.a. skorna som ni kan se här ovan köpte jag på Team Sportia. Sedan köpte jag också ett par idrottsbyxor, ett lite sportigt linne och två vanliga lite längre linnen. Känner mig duktig som för en gång skull orkat mig ut på stan, men man känner sig alltid så pank efteråt. Tur att man inte är ute och shoppar så mycket.

Nu är man på gång

Nu har jag inget val längre, klättring minst två gånger i veckan med bror, sen har jag skaffat mig en löparkompis, så blir löpning minst två gånger i veckan också. Nu måste jag bara hitta mig en gymkompis också. Känner att detta är på väg åt ett riktigt bra håll. Grattis till mig! Nu är det träning som gäller för hela slanten. Fast ikväll ska jag äta choklad och se film med mor. Ha en fortsatt trevlig kväll

Lev och må

Spring bort till krönet, kanske står någon där och väntar på just dig

Tycker synd om lilla Tina som idag ligger hemma och är sjuk,
håller tummarna på att du blir frisk snart.
Har dig i tankarna.


Ikväll ska jag orka mig till at göra lite skolarbete, och kanske hinna ut och springa en stund?! Jag har riktigt dålig kondition märkte jag ju igår, fy på mig. Men annars får vi se vad jag hittar på ikväll, har sovmorgon imorgon och det känns otroligt bra. Den kommer att sitta fint vill jag lova.

Fire, fire.

Ännu en dag då solen skiner helt underbart! Det kan verkligen inte bli bättre på den fronten, men det finns många andra saker som gärna för förändras. Är så mycket som händer just nu, många tunga saker som är allt annat än skoj, mycket skolarbete och vänner som man börjar dras ifrån. Men det är väl den tiden man har kommit in i nu, allt ska gå åt skogen och sedan kommer allt förhoppningsvis ta en positiv vändning lite längre fram.

Sitter på dagarna och drömmer mig bort till varmare grader som t.ex. Grekland, Italien ect. Sen att jag har fått in längtan om nästa år är lite jobbig men underbar på samma gång. Två planer som finns just nu är Ghana i mars 2009, där jag och Tina ska utföra vårat projektarbete, sedan till sommaren kanske en resa till Grekland?! Annars ska jag försöka få mig iväg till USA och hälsa på William som ska lämna Sverige för att flytta dit.

Lev och må

Nu eller aldrig

image203

Om man ser bilden här ovan i en liten förstoring så kan man se att han både ser lite arg och koncentrerad ut. Han var otroligt inne i sitt spel kan jag lova. Sen att han inte märker att man sitter några ynka meter ifrån honom gör saken bara roligare. Han märker inte att man sitter där först man skickar ett sms där det oftast brukar stå "Bu".
Skriver jag det, så fattar han direkt att jag är i närheten. Kan blir riktigt skoj ibland när man står lite bortskymd så att han får leta ett tag innan han ser en.

Nu ikväll har jag dock varit på kombihallen och klättrat och sprungit lite. Känner att det är dags att sätta igång rejält, så att man är redo för beach 2008. Ska för en gångs skull känna att jag gör bra med nytta och idrottar på så att jag håller hälsan på en bra nivå. Kanske ska man även skriva hälsodagbok ett tag? fast det väntar jag nog med ett tag.

Goodbye my friend and Hello friend from childhood

image201

Bara för att han dissar mig och dom ser rätt söta ut när dom går bredvid varandra.image202

Sen såg jag mer filmer sen vi var små, och helt plötsligt kom denna söta lilla pojke fram i rutan. Minns bara hur otroligt söt han var, skulle vara hur skoj som hellst att träffa honom och se hur han är idag. Kanske får ta och höra av mig till dem när jag åker ner till Stockholm. Var ju typ 5 år sedan jag träffade dem.

Back on Track

Efter helgen som varit så har jag varit allt annat än pigg.
Fick extra mycket jobb på lördagen och sen en timmes mindre sömn natten till söndagen p.g.a. att sommartiden slog in. Om jag ska gå tillbaka till lördagen så kan jag ju förmedla att att jobbade ensam i ett kök hela dagen, där jag aldrig jobbat förr. Dock så tror jag endå att jag lyckades rätt bra, har inte fått några klagomål i alla fall.

Gårdagen bestog av skola och kör. Var så otroligt nära på att överväga till att skippa första lektionen, men jag steg endå upp och cyklade till skolan. Dock så mådde jag inge bra under dagen p.g.a. förkylning och huvudvärk. Men jag överlevde i alla fall. Sen efter det att jag varit på kören så tog jag och Amanda en sväng till Kåffein och köpte kaka och varm choklad. Mysigt värre.

Nu måste jag fortsätta min lektion.
Lev och må!


RSS 2.0