31 januari

Slutade 13.20 idag. Denna vecka har varit som lugn och skön när det gäller skoldagarna. Sjuk lärare, lärare som glömt lektion, lärare som ger oss ledigt en lektion för att jobba på distans. =)

Blir ev. hockey ikväll med Tina.




Amazing grace, how sweet the sound
That saved a wretch like me.
I once was lost, but now I'm found.
?Was blind, but now I see.

R.I.P



30 januari

Nu sitter jag här med engelska i skallen och försöker fatta mig på engelska förkortningar. Hatar att prata med dessa barn över nätet, fattar aldrig vad dem säger. Men det får man tåla, man måste ju vara lite artig med dem man bott hos.
Dock brukar jag inte orka prata med dem jämt, så blocken åker på lite då och då. Sorry girls.

Annars har dagen varit rätt lugn och skön. Slutade kring 11.10 och har efter det mest bara vilat p.g.a. extrem trötthet och negativitet. Hatar när man bara känner sig negativ till allt och alla. Jag vill så gärna vara positiv men det går inte, allt jag gör och säger låter så negativ, så jag hoppas att ni kan förlåta mig alla ni som får stå ut med mitt jobbiga humör för tillfället. Men imorgon tar jag nya tag och ska vara positiv hela dagen.



29 januari

Egentligen skulle jag ha slutat 14.55 idag, men ena läraren var sjuk och en annan glömde bort att vi hade lektion, så han satt hemma och jobbade på. Kan väl säga att det blev en kort skoldag, men lika skönt det. var dock peppad på digitalt skapande, men när man har en lärare som glömmer en så får man ta slaget.

Sitter i alla fall just nu och kollar runt på lite musik och ser om man kan hitta någon rolig låt att sjunga.
Just nu är det Joe Brooks som kommer ut ur högtalarna, och det är riktigt skön musik.
Här kan ni lyssna på hans musik:  Joe Brooks


28 januari



"Everything is standing still
Nothing is happening.

Wherever you´ll go
I´ll stand by you

Wherever I´ll go
You´ll be miles away

I only wish that you could stand by me as well,
Wherever I´ll go"


27 januari

Man kan ju alltid gissa vad man fick för uppgift på jobbet idag, jo, inget annat än fromagen själv. Denna fromage är inte rolig att göra, kan dem inte bara råka glömma bort att fromage existerar så att den försvinner ur världen?
Visst, den må vara god ibland, men usch på att göra den.

Har även varit ute på promenad med mamma idag, vilket var mycket trevligt.
Vi gick längst älven och det spränge riktigt i isen, var rätt fränt att se hur den srpack upp överallt och det kraschade och hade sig. Inte varje dag man får se det.

Vi har börjat lägga nytt golv nu, och vi har hunnit mycket mer än vad som syns på denna bild. Tog denna just då dem börjat.
Såhär börjar det se ut nu:




Kvällen har jag tillbringat framför tv:n med mor och far. Såg en typisk tjejfilm, så pappa kanske inte var den mest entusiastiska, men man kan i alla fall få fram roliga diskussioner.

26 januari

Idag har jag haft fullt upp, inte suttit till många minuter.
Dagen började med jobb i 4 timmar, och sedan när jag kom hem gick jag ut och fotade lite och sedan gick jag på promenad med Per. Vi kom fram till lite olika saker under vår lilla färd runt älven. Jag fick veta vad jag kommer att heta i efternamn och vem jag kommer gifta mig med bl.a. hehe.

Kan beskriva dagen som tröttsam, erbetsam, och underbar. =) Man kan inte må bättre än att vara ute i några timmar och sedan komma in och känna sig naturligt trött efter en lång dag!

      Här bjuder jag på två av dagens bilder =)

24 januari - 2

Hör och häpna gott folk, Sara ska lägga sig "redan" nu. Det är inte ofta jag lägger mig denna tid, men huvudet spränger och mår inte bra alls. orkar inte ens bry mig om spanskan. När jag gäspar, skrattar ect. så känns det som att bakre delen av huvudet ska sprängas, ungefär, det är svårt att förklara hur det känns men ont tar det.

24 januari

Sitter nu på skolan och har webdesign. Håller just nu på med slutarbetet som ska vara klart v.8.
Arbetet går ut på att vi ska göra en sida för t.ex. ett företag, affär ect.

 Såhär ser sidan ut för tillfället.



Hade engelskaprov idag som jag tror gick rätt bra, var inte så svårt som jag trodde, men vi får väl se hur det gick när det ligger i ens händer igen. Brukar ju alltid kunna vara lite slarvfel här och var.

Sen så är det snart helg, vilket betyder inga läxor och ingen skola. Dock så betyder det inte sovmorgon för mig denna helg. Nä, jag jobbar båda dagarna och tjänar lite pengar till kassan, vilket kan behövas efter gårdagens bravader. Jag och min mor satt nämligen inne på nätet och kollade runt på kläder, och mor lurade i mig att shoppa många nya saker till garderoben, så pengar är bara välkomna.

23 januari

Har just kommit hem från kåffe in. Var så trevligt att träffa Helen igen, vet inte när vi sist sågs, längesen var det i alla fall. Hon saknas mycket och allt för ofta!

Nu blir det väl mycket plugg och sedan ska jag jag även hinna ta det lite lugnt ikväll. Orkar aldrig plugga allt för länge, men har man prov så får man försöka anstränga sig lite mer än vanligt (dock brukar det aldrig bli så.)

22 januari - 2

Sådana nostalgikänslor man kan få ibland. Sitter här och kollar på klipp från gamla program sedan 90-talet, Dem var ju bokstavligt talat bäst. Om dem endå kunde göra sådana program eller sända gamla avsnitt, vilken glädje det skulle vara alltså.



Behövdes inte mer än detta för att det skulle vara mysigt att sitta vid tv:n och äta godis med familjen och bara mysa!
Måste ju säga att jag gärna skulle gå tillbaka till den tiden för ett tag!

22 januari

    

Här är tre bilder från lördagen som nyligen varit.

bild 1: Hemmagjord chokladmousse och inget pulvertjollermousse.
bild 2: Jag och Tina sjunger duett, (dock inte vår låt)
bild 3: Amanda och jag sjunger duett med inlevelse på topp.

Ska om en timme vara på folktandvården och säga hej och hejdå där (brukar ta ca. 1 min, ovärt men tyvärr ett måste enligt dem.) Sen så får vi se vad som händer, tänkte vandra till kåffe in och köpa lite fika och tala med Helen, men tyvärr så kunde inte hon, så nu vet jag ej vad jag ska hitta på. Något förslag kanske?




"Ställ inte cykeln utanför stället, utan ställ den i stället istället"

Man kan hitta roliga skyltar vid cykelställ ibland. Vem är det som skriver dem är ju också en fråga? Någon som gillar ordet 'ställ' i alla fall!

21 Januari

Jag ska inte nämna mycket om det genom att jag inte känner honom, men till alla er som gör det: Ge aldrig upp hoppet, även om det inte är den ljusaste av tider just nu.

Förutom ett väldigt tråkigt meddelande på skolan så har jag väl haft en hyffsad dag...sjungit, tränat och tagit det lugnt.



  För tillfäller har jag tråkigt och har torka i hjärnan. Vill skriva långt men det tar stopp, finns inte mycket att skriva om just nu känner jag, kanske kommer lite senare ikväll?! =)

I hear..



I hear in my mind
All of these voices
I hear in my mind all of these words
I hear in my mind
All of this music
And it breaks my heart
When it breaks my heart
But it breaks my heart
And it breaks my heart

20 januari

Snöskottning, diskning, varm dusch och sedan varm choklad, apelsinkladdkaka, chips och en film. Första delen av dagen började i alla fall bra, men sedan tonade det ner till stadiet där man bara vill slöa och äta upp sig lite, vilket jag tycker att man kan få unna sig ibland.


Regina Spektor - Fidelity

19 Januari

Väcktes kring 12.10 av ett samtal av Tina där hon meddelar att hon snart åker hemifrån för att komma hit, så jag steg upp direkt och hann städa, diska och sådär innan hon kom. Allt detta på ca. 40 - 50 min. Sen så blev det mycket singstar och sedan ica för att inhandla mat. När vi så kom hem från ica så bakades det kladdkaka, chokladmousse och även lagades det mat! Mycket trevligt! Men kvällen var dock inte slut då utan vi fortsatte att sjunga, äta onyttigt och skratta! kring 22.00-tiden kom Amanda och sällskapade med oss!
Var en riktigt trevlig dag må jag säga, och alldeles snart ska jag lägga mig i min säng och njuta av en skön sömn.

Jag och Tina hittade vår låt ikväll, och tänkte här visa er vår speciella lilla låt:



18 Januari

Denna kväll är en kväll som man bara kan sitta och njuta och få känslorna att komma fram. Var med min bästa vän och barndomsvän Maja, oj vad man saknar henne ibland. Så sällan som man träffar henne, vilket är riktigt tråkigt. Saknar våra galna dagar där vi alltid gjorde bort oss! Men tiden går och saker ändras, fast henne kan jag alltid räkna med, i vått som i tårt finns hon där!
Man kan säga att hon är ett ljus som alltid brinner hur mörkt det än är!


Vi såg Arn ikväll, en riktigt bra film som jag starkt kan rekomendera!
Ibland kan jag inte förstå varför alla har så mycket emot svenska filmer, finns ju riktiga guldkorn!


Kvällens musik består av "typisk" tjejmusik! Snyftmusik med andra ord!
Med sådan musik får man tänka på sina nära och kära ,och bara skänka dem en tanke och känna att dem betyder mycket för en! Man får helt enkelt bara må bra inombords, vilket behövs ibland.

17 januari

Torsdag, ja den var väl en dag som dem flesta dagar. Först skola sedan hem och ta det lugnt, har spanskaläxa till imorgon men tror ni att jag orkar det? Njäe, spanska är ogillat!
Mer finns nog inget att skriva om dagen som varit, men hoppas nu att per är nöjd över att få läsa ett inlägg om torsdagen som han vill =)

Sen för att ni ska få en goding att lyssna på:



16 December

Jag är hes. Man ska värma upp rösten före man sjunger för fullt vill jag lova, annars så säger det stopp efter ett tag, tro mig! Men det är trevligt att sjunga i alla fall, det kan man inte säga emot!

Jag och Tina åt på en nyttig restaurang idag, tror den hette Frasses. Nä, nu ska jag inte sitta här och ljuga, det är onyttig mat där, men man har rätt att vara onyttig ibland tycker jag! Finns ju faktiskt inte bättre hamburgare än där och man lever ju som sagt bara en gång, så man får se till att njuta.

När jag kom hem så satt jag och talade lite på msn med folk och får en förfrågan om ett ämne man kan skriva en låt om, jag svarar då korkad som vanligt: "Du kan ju alltid skriva om mig!" vad tänkte jag med? haha. Sen att han gör det är ju också klass i sig,  sen när jag fick texten så såg ju första versen rätt bra ut och sen kom jag till den andra och ville bara slänga en kruka i huvudet på honom! Ingen kardemummabulle till dig vill jag lov! Varför utsätter jag mig för onda utmaningar? Haha, gissar att livet är sådant! Men du vet, jag bjuder på den! Nästa gång är det du som står där, och ska se till att det är sista dansen också,  och oj vad jag ska skratta!


Olov har fått sig ett nytt utseende idag, bara för att jag har haft så tråkigt! (Jag undrar vem som blir mitt  nästa offer. Någon frivillig måntro?)



Somewhere there's music
How near, how far
Somewhere there's heaven
It's where you are
The darkest night would shine
If you would come to me soon
Until you will, how still my heart
How high the moon



Beslutsångest!

Jag har beslutsångest! Ska jag åka till stugan i helgen eller inte?  Jag kan inte bestämma mig! Jag vill, men endå inte. Tänk vad skönt om man bara fick vara hemma och umgås och ha det skoj med vänner, och tänk vad skönt att bara vara i stugan med familjen och fiska, köra skoter och så. Hjälp mig någon!!

15 januari

Oj så trött man kan bli! Först en ganska lugn dag på skolan där jag inte blev så trött, men sen när jag kom och började bygga snögubbe med bröderna, Emil och Emanuel (Dock mest jag och Anton som arbetade på) så blev man väldigt trött. Det tar på krafterna vill jag lova. Får se om det blir mer byggande ikväll, annars får det fortsättas imorgon.
Målet är 5 meter hög! ;)

Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av en film tror jag. Det kan behövas!

image116

Morgondagen blir nog annars rätt lugn, slutar 11.10 och sedan får vi se vad som händer. Hoppas på bra väder så att bygget fortsätter, är skönt att vara naturligt trött efter mycket arbete ibland.

14 januari

Gillar komp.tider ibland, och med det kan jag säga att jag tagit kompledigt från idrotten idag. Hade en lektion som jag kunde ta ledigt från genom övertid förra terminen.

Men har kören klockan 17.00 vilket kommer bli trevligt, sen får vi se om jag orkar mig till ledarmötet som är ikväll. Tror ju som sagt inte att jag kommer stanna kvar där, blir lite mycket med två jobb plus skola.

Har suttit och gjort en mängd olika tester och haft lite för mig. Att sitta och göra tester är nog ett stort tecken på att man har för lite att göra. Gjorde just ett fjortistest där det visade sig att jag är 6,6% fjortis. Väldigt intressant att veta?!

13 januari

Snart får vi en ny tjej i klassen, blir trevligt det. Då blir vi 17 stycken, och jag håller tummarna på att hon är en trevlig pingla.

Ska snart åka iväg till nordanå och se Lövångersrevyn, var något år sen sist.
Dem brukar vara helt underbara, så får se hur bra det är iår!

Sen så har det ju snöat väldigt mycket inatt. Snöade och blåste, så på morgonen har grannarna hjälpt varandra, en tog snöslungan och gick runt och hjälpte till och resten med spadar. Rätt trevligt med hjälpsamma grannar ibland!

12 januari

Var har all bra musik försvunnit? Kolla bara tillbaka till 50- till 80talet och dess kvalitet. Sådan musik skapas knappt i dagens läge. Det finns något enstaka guldkorn idag men majoriteten av all bra musik var mellan 50- och 80talet.

Pratade för ett tag sedan med en vän på msn om vad vi lyssnade på, han skriver upp alla dessa artister som är såkallad "emomusik", om det nu finns något sådant namn, tror personligen jag skulle kalla det något annat, men kan inte komma på något samlingsnamn på dem för tillfället. När jag själv skrev vad jag lyssnade på så var det bara ett stort frågetecken. Han hade ingen koll på vilka människorna var. Och endå är det kända människor jag pratar om, men tydligen har inte ungdomen stor kolla på sådan musik.

Jag menar: Chicago, Etta James, Janis joplin m.fl. Är det ingen som har koll på vilka dessa är?
Bevisligen inte många i min närhet i alla fall. Pratar jag med människor i mammas och pappas ålder så vet dem flesta vilka jag talar om, men direkt man kommer till umgdomen så har dem noll koll.

Dock ska jag inte trycka ner dagens musik allt för mycket, men den gamla musiken kan man alltid kan gå tillbaka till och aldrig bli less på! Några guldkorn som finns nu är i alla fall bl.a Hello saferide, Final fantasy(Owen Pallett), Katie Melua ect.


11 januari - 2

Ännu en dag då inte så mycket har hänt. har i alla fall kollat in lite nytt på Ps, så något nytt har jag lärt mig idag.
Ska nu samla ihop lite filmer och vandra till Maja och vara med henne! Saknat henne riktigt mycket, men ikväll så ska vi prata och ha trevligt!

En otroligt bra låt som jag förövrigt suttit och lyssnat på idag är Long Lost Penpal med Hello Saferide feat Firefox AK. Riktigt skön!

"Hello, 
Do you remember me?
I am your long lost pen pal.
It must have been ten years ago we last wrote.
I don?t really know what happened,
I guess life came in the way.
 Let me know if you?re still alive.
Let me know if you ever used that knife or not."

Ciao bella, mi raggazza bella!

11 januari

Två nya tröjor och en ny sjal  i garderoben.
Jag som inte gillar att gå på stan lyckades ändå dra mig ut fastän vädret är uselt, blir nästan lite stolt över migsjälv.
Annars så får vi se vad som händer ikväll, kanske umgås med lite folk om dem orkar ta sig tid att bestämma sig någon gång om dem kan eller inte.


   Såhär ser årets schema ut just nu. Kan hända att det blir lite förändringar, men i stortsätt kommer det nog vara detsamma =)

10 januari - 2

Sett två avsnitt av Damages ikväll, aldrig sett det förr men det verkar riktigt bra faktiskt! Får hoppas att det fortsätter vara såhär bra!

Sen så har Anton åkt in på akuten för att han kände för att äta på en puck på hockeyträningen, vilket jag tyckte var lite onödigt. Men vi får väl se hur käken mår några dagar framöver.

Har två lektioner imorgon och läxor till dem båda, men förhoppningsvis slipper vi lite av spanskan p.g.a. fransosernas film som vi vill se =) Får se vad vår lärarinna säger om det dock.

Lev och sjung för glatta livet!

10 januari

Maja kom förbi ikväll och hon var brun som en pepparkaka, alltid lika hemskt att känna sig som en vitlök. heheh:P
Men man har saknat henne, så det var riktigt trevligt.

Fick dessa underbart fina örhängen av henne! Hon kan det där med min stil. Tror t.o.m. att hon kan min stil bättre än jag själv kan den :S Men det är ju bra att någon kan min stil i alla fall! hehe.



9 december

Har nu fått mig en lite ny layout på bloggen som ni trogna läsare alldeles säkert ser. Börjar för en gångs skull känna mig lite nöjd.

Annars så har det väl inte hänt allt för mycket denna dag mer än att Maja har kommit hem och Petson har med det flyttat ut ur detta hus.
Jag var nära på att somna under svenskan, och då menar jag väldigt nära.
Sen har jag inte gjort nästan något alls. Bara tagit det lugnt och slappat.


      

8 januari

Var då första dagen på skolan detta år, och korridorerna var fyllda med illaluktande stinkbomber. Alltid något nytt som händer på skolan. Hände dock inte mycket mer på skolan. Blev mycket sittande, lite lektion. Är i alla fall hyffsat nöjd över det nya schemat.

Sen har jag fotat lite ikväll och redigerat. haft väldigt lite att göra och Petson sover.

    



Vi har något gemensamt, visste ni det?

7 januari

Hade en mycket trevlig dag igår må jag säga. Morgonen kanske inte var den roligaste men den var rolig när jag väl kom till jobbet. Var väldigt trött som ni kanske förstår, blev nämligen inte mycket sömn i helgen. Tog igen det idag istället.

Men om jag ska skriva lire om morgondagen så såg den väl ut ungefär såhär:

Jobb på 4 timmar, promenad med Amanda och sist men inte minst var jag med ett litet gäng kompisar på kvällen hos Maja.




Denna flicka är helt uuunderbar!
"Friends can not only help us to live better lives, but they can also inspire us."



Idag har jag faktiskt inte någon koll alls på vad jag ska göra. Vaknade ett, så känner mig väl hyffsat pigg, men just nu känns det som att jag kan sova i tid och evigheter.


Sammanfattning av jullovet kan jag väl göra när det nu lickas är sista dagen på lovet!:

Julafton spenderad med familjen
Träffade alla mina kusiner (vilket inte blir allt för ofta)
Träffade folk jag inte träffat på länge
Spenderade nyårs hos Jenny med ett litet gäng, sjöng och hade trevligt.
Såg på bio
Dansade på Rotan
Jobbade
Var på Vinterrocken och såg på Movement och Daniel Lindtröm
Träffade vänner som står mig nära
och mycket, mycket mer.....

Höjdpunkterna på lovet var nog
Julafton (som alltid),
Nyårs
Och denna helg (med denna helg menas: Dans, Vinterrocken, jobb(inte lika roligt dock), lite sönn men mycket skratt och umgänge med nära vänner)

6 januari

Jasi, kvällen har varit rätt lugn. For förbi Vinterrocken för att kolla när Movement dansade och träffade där bl.a. Simon som jag inte träffat sen i somras, riktigt skoj måste jag säga! Det var ju han, jag och Erik i ett litet gäng där på jobbet. hehe. Sen så hängde jag runt lite med Engberg, Pål, Samme, Paulina och sådär. Var som trevligt. 
Blir ju inte mycket till sömn inatt heller, men förhoppningsvis mer och bättre sömn än förra natten!
Sedan måste jag ju tillägga att Daniel Lindström var oerhört bra! Gillar stilen han har :D

Sov gott alla små och stora! Dröm något vackert som ni sent kommer att glömma!

5 januari - 2

Jasi, har ont i ryggen efter jobbet, hatar det! Får alltid ont i ryggen!
Sen så blev det inte alls 5 timmars sömn, snarare sagt 4 timmar om inte mindre, Somnade hyffsat fort när jag la mig vid tre-tiden, men vaknade  vid fyra och var jättepigg. Somnade inte om först 5 tiden och sedan vaknade jag och somnade om vartannat! Apa åt det säger jag bara! 
Får se om jag slår igång en film efter att jag ätit och kanske slumrar till en stund, skulle vara otrooligt skönt vill jag lova! Kommer ju inte vara pigg imorgon känns det som, tröttheten brukar ju komma någon dag efter!

5 januari

Ojojoj, vilket drag det var ikväll. Dans är ju helt underbart, blir fler gånger!
Sen så har jag 5 timmars sömn framför mig nu som jag måste spendera väl, så ska lägga mig nu. Måste ju orka något på jobbet! Puss på er alla där och tack för danserna :D

4 januari

Har nu sett denna film och kan starkt rekomendera den!
Jag gillade den i alla fall!

image98

3 januari

Jag jobbar visst i helgen. :S Kommer inte bli en rolig lördag vill jag lova, kommer att vara trött som bara den. Ska ju på dans imorgon! Men det ska bli riktigt skoj :D Längesen man dansade!

Ikväll blir det att se Solstorm, håller tummarna på att den är bra =)

Lev livet folket!

2 Januari

Året har verkligen börjat lugnt vill jag lova. Imorgon ska jag nog orka mig ut på stan och sedan blir det nog bio på kvällen. Petson far hem ikväll och kommer tillbaka om några dagar igen. Har egentligen inte så mycket att skriva. Så tjohej, har kommer någon bild jag lekt med:

Petson Jag och Tina på Nyårs Jag en dag som denna

1 Januari 2008

GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK!

Tack ni underbara människor som gjorde denna Nyårsafton otroligt trevlig.
Och måste ju även ge lite cred till Jenny och Tina som lagade otroligt god mat!
Bilder kommer mest troligt att komma upp inom sinom tid ;)

RSS 2.0