Det är sommar



Det är inte kallt ute idag vill jag lova. Blir nog att dra antingen till falkans strand eller till seglarskolan en liten bit bort.
Nästan 30 grader, helt underbart!

Annars så har jag inte många planer för idag, kanske ska försöka packa lite inför resan, men annars får vi se vad som händer. Något ska man nog kunna hitta på.

Livet


Livet, lugnet, kärleken, lyckan och allt positivt kommer fram kvällar som denna.
Hur kan man inte älska naturen?
Är det någonstans jag trivs och mår bra så är det när jag får vara ute i naturen med vänner, släkt eller bara sitta i lugnet helt ensam. Kärlek säger jag bara!

Torka



Dagarna går i slowmotion just nu. Börjar längta till lördag då vi beger oss mot treriksröset för att sedan färdas genom exakt hela Sverige. Från topp till tå ska vi. Sen är det inte länge kvar tills skolan börjar om. Många längtar dit så dom får träffa alla vänner m.m. men måste erkänna att jag faktiskt inte längtar alls. Visst blir det skoj att träffa alla igen, det säger jag inget om, men jag vill hellre jobba, och kanske till och med fara utomlands och jobba ett tag. är så sjukt less på skolan att det inte går dit någe mer, jobb är så otroligt mycket roligare.

Gårdagskvällen spenderade jag framför tv:n, såg två filmer, åt melon, jordgubbar, gurka, morötter, chokladmousse och hade besök av Jonas. En allmänt lugn kväll med andra ord.

Idag har jag suttit vid älven med john och bara haft det skönt i solen, och den skiten som åker till Turkiet på lördag, hehe, hade gärna bytt plats med honom just nu vill jag lova. Men, men, man får ta det som det är.

I denna ljuva sommartid...

Släkten på besök igår, riktigt trevligt må jag säga. Firade far min som fyllt år och även mormor som fyller samma dag.
Alla i släkten finns inte med på bild nedan, men jag tog bara några snabbt och lade upp.

Fördrink

släkt på besök

Emelie och Anton

Fader som öppnar lite paket



Nu ska jag gå ut och njuta av sommaren och värmen, har ju bara stått inne i kök nu på förmiddagen, så nu ska jag få mig lite d-vitamin.

Den sommaren, satt vi på balkongen..


Direkt man kommer hem så är vädret helt underbart, hoppas verkligen att det håller i sig. Dock finns det inte överdrivet mycket att göra här hemma, så jag hade gärna gottat mig utomlands på en strand eller bara promenerat runt och kollat på folk och äta en glass på något fint ställe. Men nu är man fast här i Sverige resten av året, som det ser ut just nu i alla fall.

Nästa år blir det väl lite mer farande och flängande ner till värmen, och för tillfället känns det vääldigt långt borta. Men när man väl är där så kommer man nog att tycka tiden har gott fort, fast det lär man väl märka då.

Side, Turkiet.

Måste säga att jag blev glatt överraskad när jag kom till Turkiet. Mycket trevligt land trots alla som är lite väl sliskigt flörtiga (en av nackdelarna med att vara där som ung tjej och singel).

Det första som mötte oss på flygplatsen var en full passkontrollant, udda, men sådant var läget. Framme vid hotellet var vi kring halv sex deras tid (halv fem svensk tid) och vi la oss då för att få några timmars sömn.

I stora hela har väl dagarna mest bestått av bad. vandring i stan och god mat. Sen alla dessa påflugna killar som inte har förstått att man är på familjeresa och inte på flörtresa. En var jag nära att smocka till, den fjärde blev jag så otroligt less på, den tionde var jag så nära att säga att jag hade pojkvän till så att de skulle sluta, och den sista var inte sliskig alls, han var bara allmänt trevlig (en eloge till honom).


Mickis, jag och David bredvid Temple of Apollo


Bara en liten del av en turkisk middag som var väldigt, väldigt god


Turkisk dans på hotellet


Anton och Emelie bland vågorna

Skriver ev. mer sedan om resan och kanske det dyker upp någon bild då och då. Känns skönt att vara hemma, men hade gärna stannat ett tag till. Om någon råkar ha en biljett över så tackar jag inte nej.

Sol, bad och sand



Dagen ser ut som så:
  • Packa klart
  • Tina kommer hit och äter lunch
  • Jonas kanske kommer förbi, och vi tar en promenad
  • Kanske hinner förbi hos chefen för att lämna nå papper
  • Familjen sätter sig i bilen och vi åker ner till Umeå
  • Sätter oss i ett plan och åker ner till värmen
  • Lägger oss sent på natten
Ja, det är väl i stort sätt min dag. Imorgon ligger man mest troligen på en strand och bara latar sig! Härligt värre.
Sen anländer vi till Sverige igen nästa onsdag, kring elva, halv tolv på kvällen, och då åker familjen hemåt och jag möter, troligtvis, upp Amanda och vi sover där i Umeå. Torsdagen spenderas i Umeå stad, och sedan åker vi hem torsdag eftermiddag. Så blir inga inlägg först jag kommer hem.

Ha det bra i Sverige gott folk! Sakna mig inte för mycket!

Det som inte var gårdagen är kanske morgondagen.



Har nu varit ute och fikat med Erik på Kåffein. Sist jag träffade pojken var på skolavslutningen, och det är ju som ett bra tag sedan. Lite småtråkigt, men sånt är livet. Var i alla fall skoj att träffa honom, och kort hår hade han också, ovant men fint! =)

Nu ska jag packa lite och sedan komma på något att göra ikväll. Har ingen aning vad jag ska göra, vill se Mamma Mia igen, men det lär ju inte bli av. Aja, får se vad som händer riktigt. Något blir det allt.

Morgonstunden med guld i mun




Steg upp klockan fem i åtta och cyklade in till stan för att säga hejdå till Sarah och hämta mina byxor som hon lånat. Sen var det så otroligt skönt ute att jag satte mig vid älven och bara njöt, och jag kan ju också säga att det finns underbara människor. Var en äldre kvinna med hund som ställde sig en bit från mig, och efter ett litet tag frågade hon om hennes hund fick komma och hälsa på mig, var tydligen en kramgo liten hund som gillade att hälsa på folk, och visst fick han det. Han hette Viktor och var tolv år, riktigt hurtig och pigg för att vara så gammal måste jag säga. Kvinnan var väldigt pratsam och trevlig, kanske endå är så att det är mornarna man ska vara ute på. Människor som är trevliga och hälsar och pratar, luften är frisk, fullt med fågelsång och inte allt för mycket folk. Underbart!

Underbara dag.



Ikväll har jag umgåts med Sarah, och det var riktigt trevligt må jag säga. Så få gånger som man träffar henne, det är ju hemskt. Men bor man långt ifrån varandra så göra man. Imorgon åker hon hem, och jag ska upp och träffa henne innan hon åker. Blir med andra ord en kort natt, men det kan man leva med. Kan ju om inte annat gå hem och sova efteråt.

Jag mötte i alla fall upp henne kring åtta, sedan gick vi hem till mig och pratade och hade trevligt, sen kom Jonas kring halv tolv, och vi gick ner till ån och grillade lite korv, pinnbröd, åt bullar, kaka a la Gulli, melon och drack icas pärondryck. Riktigt trevligt måste jag säga. Kan inget annat än säga att jag älskar sommar och lediga dagar. Man kan verkligen göra vad som hellst, vilken tid på dyget det än är. Blir ju som aldrig mörkt ute heller. Kanske ser lite mörkt ut på bilderna, men blixten på kameran gör mycket att det ser mörkt ut kring motiven när det inte är dagsljus.

Tack för en underbar kväll!

Sun´s up


Det är underbart, första dagen man är ledig efter att man slutat jobba så blir det 23 grader i skuggan och skinande sol. Helt underbart säger jag bara.

Dock så har min mobil börjat vara riktigt dum med mig, så nu måste jag väl snart köpa en ny sådan, kändes mindre skoj. Orkar inte spendera pengar på en mobil i dagsläget. Nu vill jag bara få pengar och kanske lägga ut på nå roliga objektiv eller så, men om mobilen ska sluta funka så måste man ju köpa en ny. Tragiskt värre att man ska måsta ha en sådan, men dem är j*drigt praktiska att ha ibland.

Feels like home





Lite bilder som sammanfattning av fredagskvällen efter bion. En fin, skön sommarkväll helt enkelt.

Bara för att..



Så var man ledig efter 3 veckors jobb, och jag kan lova att det känns skööönt!

3 dagar kvar, sen sitter man på en solig strand och bara njuter av sommaren.

Ikväll har jag haft sällskap av Jonas, och vi satte oss framför tv:n och såg en film. Riktigt skönt att bara göra ingenting, sitta och glo på en tv, inte behöva tänka eller vara social.

Hade för övrigt trevligt igår kväll hos Mickis familj. Såg lite bilder från deras resa till USA och sådär. Trevligt, men var väldigt trött, vilket var lite synd.

Jag känner mig som Trötter



Kom mig upp imorse och var inte allt för trött och har jobbat tills nu. Dagen har verkligen haft alla sidor tror jag. varit tröttsam, pigg, irriterad, lättad, komisk och allt där emellan.

Nu kände jag mest bara för att sitta hemma, äta en god sallad och njuta av värmen och solen ute, men istället så måste jag ställa mig i duschen, gör mig iordning och fara iväg och äta hos brors flickväns familj. Kände mig allt annat än peppad på det just nu, vill mest bara vara osocial och dega, kanske dra hit nån som man inte behöver snacka så mycket med och se en film.

Kanon skulle jag kalla det



Bion (Mamma Mia) var otroligt bra, helt klart att ni måste se den. Många skratt och leenden på läpparna. Såg den live i Stockholm när den gick och jag älskade den, och filmen var också riktigt bra, men den klår inte då jag såg den live. Men det är ju som två helt olika saker.

Var även otroligt trevligt att träffa Sarah igen, och måste säga att det känns som att vi träffas oftare genom att det alltid är samma sak att träffa henne. Alltid lika skoj.

Sen i alla fall, efter bion körde jag och Tina till Älvsbacka och träffade lite folk, var bl.a. en otroligt söt liten unge där. Se bara dräkten liksom. behöver jag säga mer?

Nu blir det sussa dags, ska ju trots allt upp och jobba imorgon. Lev och må, jag har i alla fall haft en underbar dag/kväll!

Ljuvlig doft..

Det doftar i hela huset av lukten av nybakta bullar, och musik av Peter LeMarc kommer från högtalarna, kan inte bli mycket bättre just nu känner jag. Det är verkligen inte ofta det blir att baka bullar, men idag har mamma varit så duktig att göra det, och det får en att bara vilja sätta sig ute i solen, värmen, ta ett glas saft med sockerdricka i, äta bullar och jordgubbar, men är det sådant väder ute? finns jordgubbar att bara plocka från landet och äta? Nä, tyvärr inte! Jag får nog vänta några veckor till om jag vill ha det så, om vi ens kommer oss till att få bra väder här i Sverige i sommar. Men jag ska inte klaga, just nu njuter jag bara av lukten och musiken.

Skrattet ekar genom gränderna



Om ungefär en och en halv timme ska jag in till stan och träffa Sarah, och bara ha trevligt. Efter det kommer Maja och kanske Tina och äter middag med oss, och därefter kommer Karro och Agnes, och vi sex tjejer ska då gå och se Mamma Mia som har premiär ikväll här i Skellefteå. Sen får vi se om vi drar till Jenny efter att bion slutat. Något händer i alla fall, tycker det låter som en riktigt trevlig fredag. Eller vad tycker du?

Skapad av....



Made by:...

Jag nämner inga namn, men en väldigt söt liten flicka gjorde denna bakgrundsbild till min dator, och nu får jag inte ta bort den. Har fått strikta order om detta. Men hon valde i alla fall tre killar som endå ser bra ut så jag kan väl inte lida allt för mycket. Sen är det ju rätt skoj att veta att en av killarna endast är 8 dagar äldre än mig. Kan väl inte säga att jag tycker att han ser ut som att han är exakt lika gammal som mig precis.

Var i alla fall trevligt med besök ikväll, och det blev två filmer: Skruva den som Beckham och Bring it on (all or nothing)
Båda är väl rätt typiska tjejfilmer om man säger så, men Skruva den som Beckham vet jag faktiskt att även killar kan tycka är bra (har bevis på det faktiskt)

Breath, just breath



Lediga dagar kan ibland vara det bästa som finns. steg upp kring 11.50 och fick först känslan av att jag skulle börja jobba klockan ett (alltså eftermiddagspasset) men sen till min stora glädje så kunde jag sätta mig på en stol, slå på musik, äta lite frukost, bara andas och inte tänka på något som har med jobbet att göra, för jag var helt enkelt ledig hela dagen. Lika så imorgon.

Nu ska jag bara byta byxor, ta på mig en långärmad och slänga mig på cykeln för att hyra film som jag och Tina ska kolla på ikväll. Hon köper gott att äta och jag hyr film. Låter perfekt i mina öron.

Lucky



Vaknade klockan 06.45 imorse och insåg att jag är sen till jobbet, (Jag börjar 06.45) så jag flög upp ur sängen och var där på fem röda. Tur ibland att man har riktigt nära till jobbet. Han få ut frukosten i tid och sen flöt väl det mesta på som det skulle, men jag blev riktigt, riktigt trött när jag slutat stressa efter morgonens upphopp. Har nu bara tre hela arbetsdagar kvar vad jag vet. Ska bli skönt på måndag då jag inte behöver tänka på att jag ska stiga upp och jobba. Då ska jag bara njuta och sedan åker vi till värmen nästa onsdag, helt underbart!

Take me away...


(snygg utväxt? Nej, lite blond sådär, men nu är den borta ska ni veta!)

Jag börjar vara så enormt trött på jobbet nu, vill bara att denna vecka ska vara slut så att jag slipper stå i köket. Åker ju utomlands nästa vecka, vilket jag längtar till hur mycket som hellst. Jag behöver nog lite sol, värme, bad och lugn just nu! Behöver komma bort härifrån ett tag om inte annat.

Öppna upp ditt fönster..



Kom inte i säng först kring 01.40 inatt p.g.a. att vi skulle försöka få ut Mickis. En dörr gick nämligen i baklås och var då tvungen att ta fram stege och försöka få ut henne genom fönstret, och det gick ju bra till slut, men jag började undra lite  vad David gjorde när han gick ut kring kvart över ett mitt i natten och tog fram en stege, men det fick sig ju en förklaring. Och jag kan lova att det inte var varmt ute, ska inte sommarnätter vara varma?!

Dagen i sig har varit lite hittan och dittan, hade riktigt mycket att göra på jobbet, men sen när jag kom hem hade jag knappt något att göra alls. Har suttit här hemma och sett film, sovit, lyssnat på musik och bara tagit det lugnt.

Think twice..



Då regnade det igen, dock inte lika mycket som på bilden här ovan från stugan i måndags. Ser i alla fall inte ut som att regnet ska bli så långvarigt. Ser blå fläckar på himmelen, så eventuellt blir det bättre till kvällen, men då blir det en kväll hemma ensam för mig. Bröderna borta, föräldrarna i stugan och jag hemma och inget att göra.

Dom kallar det sommar!



Dagen har varit väldigt lugn, precis som en ledig dag ska vara. Har köpt mig två nya linnen och ett par shorts, varit förbi och lämnat lönerapport och ledighetsansökan, och nu snart ska lillebrors familj komma hit och äta middag. Tur att det är varmt ute så att man kan njuta av grillat och sitta i värmen.

Hur man får igång fantasierna...

Bion var riktigt bra måste jag säga. Bra gjord, och sen så skadar det ju inte heller att killen är snygg, haha.
Helt klart sevärd, och se den på bio, blir så otroligt mycket mäktigare än att se den hemma vid en dator eller tv!

Sen så måste jag ju även meddela att jag hade rätt! Jag må vara bäst, som sagt Tina, jag har aldrig fel ;P

Kan det vara så att....?!


(vit chokladmousse med marinerade jordgubbar...mums!)

Dagen har varit fylld av värme. Solen skiner och det har varit kring 26 grader i skuggan hela dagen, tror det är kring 25 grader nu. Detta kan man kalla sommar. Hoppas innerligt att det är detta väder imorgon, för då är jag ledig exakt hela dagen.

Ikväll blir det bio med Tina. Filmen vi ska se är Narnia, och sen tror jag att jag är rätt säker på en sak, men säger ingenting om vad. Tina vet i alla fall vad jag tror att jag vet. Ska bli spännande att se om jag har rätt eller fel, någon gång får jag i alla fall veta det.

Du är en pärla..

Jag känner mig för tillfället väldigt duktig, sen får vi väl se på måndag hur många fel jag gjort och vad jag gjort rätt.
Just nu är det rätt lugnt och inte så mycket att göra, haft en medarbetare här ett tag under dagen, så jag har fått hjälp med diverse saker, varit ovanligt mycket att göra idag faktiskt. Men, men, gått bättre än väntat om man säger så.

Sen så måste jag ju säga att jag har bland dom finaste cheferna! Fick ett meddelande idag där det stog: Du är en pärla!
Det måste väl betyda att jag gjort något bra i alla fall, eller vad tror ni?

Nu ska jag gå och fixa en gröt och se om det finns någe roligt att göra.

Imorgon blir det äntligen sovmorgon! Som jag väntat..haha.

Ingen vill veta var du köpt din tröja



Tror allt bara vill köra ihop sig just nu! Jag skulle bli så glad om allt bara ville som jag vill och inte sätta sig emot mig för att göra allting svårt. Men jag gissar att livet är sådant.

Nu ska jag i alla fall lägga mig och sova så att jag kan göra bort morgondagen som jag verkligen inte ser fram emot. Vill ha fredag som innebär ledig dag! Och denna gång ska jag inte låta någon förstöra den genom att sätta mig på jobb.

Intensivt



Känns just nu som att alla vill se vad jag går för, i alla fall på jobbet. Hon som är fastanställd är sjuk, så vi är i princip 3 vikarier som inte vet rutinerna fullt ut. Vi vet vad man ska göra när det gäller mat och efterrätter, men beställningar ect. har man ju noll koll på. Aja, lär väl märka hur det går för mig. Det ska väl förhoppningsvis gå bra allt imorgon.

Ikväll blir det nog bara att se en film och sova, höll inte på att vakna imorse trots att jag sov rätt mycket igår. Tror att kroppen börjar känna av allt jobb och lite sömn efter helgens bravader. Är imorgon jag måste stiga upp tidigt, sen på torsdag jobbar jag eftermiddag, så då behöver jag inte stiga upp så tidigt om man säger så. Känns underbart. Får bara hålla tummarna på att dom inte ringer och frågar om jag vill jobba heldag.

RSS 2.0