Flickan och kråkan

30 MAJ31 MAJ
Nu blev det många bilder i ett och samma inlägg, men det blev i alla fall mycket färg vilket är trevligt i dessa sommartider. Imorgon blir det lite bilder på när Maja ska spela på musikafé. Jag hoppas bara att vädret är med oss, ska ju grilla sen på kvällen.

Jag känner mig inte trött på något sätt och undrar hur jag ska kunna somna ikväll. Är ju jobb imorgon också, så måste orka mig upp. Det är ju som tur är ljust när man vaknar vilket gör att man inte blir så trött.

Ain´t that a kick in the head


Klockan är sex och det är 25 grader i skuggan, hur skönt är inte det på en skala?
Jobbet idag gick både fort och bra, vilket var skönt för jag längtade ut som bara den. Efter det att jag slutat så promenerade jag längst älven där slutdestinationen blev i mitten av denna bild där jag satt i min ensamhet och bara njöt och tog kort. Ser ni hur skönt det ser ut med sommar? Ljust, grönt och varmt, kan inte bli bättre!

Kvällen kommer antingen bestå av lugn hemmakväll eller lugn ute-fotarkväll. Får se vad det blir.

Gårdagen var ju perfekt med sång, umgänge på bryggan nedanför parken, glass på Ainas och middag hos mormor. Hon har förövrigt ruggigt bra musik hemma hos sig, funderar på att sno hem och kopiera lite av den.

En vänlig grönskas...


Denna dag har varit helt underbar. Tyvärr hinner jag inte skriva så mycket just nu p.g.a. att jag måste sova. Jobbar nämligen imorgon. Får berätta imorgon när jag jobbat klart istället. Vädret har i alla fall varit toppen och man känner hur sommaren är här

Rappa yo!Efter att jag varit och kollat på när Amanda sjöng på estetarkonserten så cyklade vi ner och satte oss vid älven och bara pratade och njöt av att sommarvärmen är så gott som här. Man har verkligen saknat dessa kvällar, brukar ju bli lite då och då på sommaren att man bara sätter sig ner på en brygga och ha det allmänt trevligt.

Nu är det dags för mig att lägga mig och sova så jag orkar med morgondagen.
Godnatt gott folk.

Bortom det blå

Värmen idag är helt underbar. Solen skiner och det är kring 20 grader ute.
Jag har inte haft någon seriös lektion alls idag, utan bara sjungit och sett klart en film, sen har jag bara suttit ute och njutit av sommarvärmen. Håller verkligen tummarna på att det är sådant här väder på skolavslutningen och midsommar.

Ikväll ska jag iväg till A-torp och lyssna när Amanda och hennes klass har avslutningskonsert, och det kommer blir riktigt trevligt. Man vet ju vilka de flesta är så.

Nä, nu ska jag bege mig ut i värmen igen och leva livet.

Från nyans till färg!


Idag har jag varit duktig och shoppat på stan. Jag är ju inget stort fan av att shoppa, men idag så lyckades jag bra tycker jag utan att bli less. Sen så köper jag mest neutrala färger på kläder så som svart, vit, naturgrön o.s.v. men idag köpte jag faktiskt en tunika/klänning och en t-shirt som var röda, linne som var orange/vitt, vit blus och ett blå/vitt linne. Men andra ord inget dystert alls. Stor applåd till mig känner jag!

Imorgon börjar jag klockan 10.00 då jag ska befinna mig i kyrkan för att öva lite sång och efter det är det film som gäller. Började se Shakespeare in Love på svenskan idag och ska se klart den imorgon på engelskan.

Nu är det fika och mys som gäller.

Ashes and WineJag har sådan lust att gå ut en sväng just nu och fota och umgås, men tror ni det går? Det tror inte jag.
Har ingen vettig kamera just nu och vill inte gå ut själv. Surt! säger jag bara.

HIttar ni på något roligt ikväll kanske? Jag hoppas ni har det roligare än mig.

Ska höra om jag får låna hem en kameratll helgen och se om jag kan hitta mig någon som vill fara ut och fota.
Jag vill verkligen ut och bara trycka på knappen och fånga känslor.

money, money, money

Nu får jag snart mitt schema inför sommarjobbet i sommar. Blir 3 veckor på 99%. Så i princip fulltid om man säger så. Men det blir nog bra med pengar den månaden. Behöver inte känna mig mest fattig i alla fall efteråt. Har ju mina och Annas förra helger också, så det blir rätt fint med pengar, dock brukar dom ha tendens att försvinna. Jag ska försöka hitta mig en riktigt fin kamera, betala ut min lilla skuld till föräldrarna och sedan behövs pengar till alla kommande resor.

Alldeles snart ska jag cykla iväg till Skellefteå kraft arena där det blir avslutningsmiddag med Espri.

Om du börjar att gnola en visa..!

Dagen ser ut att bli rätt lugn. Slutar lektionen om 2 min, tror jag ska gå hem och äta för man träffar aldrig någon man känner på måndagar före lunch. Har ju dessutom 1h 30min hål, så brist på tid har jag inte. Sedan får vi se hur mycket matte det blir genom att vi är så gott som klara med kursen.

Ikväll blir det middag med kören som avslutning. Blir säkert riktigt trevligt med prat och diverse sång.

Attackerad av fågel


Äntligen har jag fått sätta mig ner i lugn och ro. Har gått väldigt bra på jobbet idag, men blev deprimerad över att det var så bra väder, och jag var tvungen att stå inne och jobba i ett varmt kök med buller och bång. Men, men får ju pengar i alla fall.

Fick förresten ett besök på lunchen som jag kanske inte blev gladas av p.g.a. att det förstörde min lugna och sköna lunchrast. Jag satt ute och njöt av solen, tänkte att det var skönt att få sola lite under den timme jag har lunch, dock hann jag inte sitta ute mer än ca.25 min då mitt besök dök upp, nämligen en fågel som kände för att flyga in i matsalen för att sedan flyga rakt in i köket! Så jag fick spenadera ca. 20 - 25 min på att försöka få ut den nedra fågeln. Dessutom ville den attackera mig om vartannat. Jag lyckades få ut den genom att den jagade mig enda tills dess att jag svängde ut genom en ytterdörr!! Urs på den fågeln säger jag bara! Inte bara förstör min lunch genom att flyga in i köket, nä, den ska attackera mig också när jag ska försöka hjälpa den ut i vida världen!

Go for it!Dags för sängen nu känner jag. Känns tråkigt att att inte se slutet på eurovision, men jag kommer aldrig orka sitta uppe så länge, eller orka sitta uppe gör jag men inte stiga upp imorgon så att jag kommer mig till jobbet.

Sov gott alla och heja Sverige!

Om locken stängs somnar jag här och nu!

Dagen har gått förvånansvärt bra, och alla har varit så otroligt trevliga på jobbet. Om det fortsätter så under hela perioden jag ska jobba i sommar, så kommer detta förhoppningsvis gå galant!
Jag är däremot hur trött som hellst och kan somna här och nu om jag bara stänger igen ögonlocken, dock känns det lite tidigt för att sova, så jag får plåga mig någon timme innan jag kan lägga mig och sova för att sedan stiga upp och jobba imorgon.

Damer och herrar..

Ni ska bara veta vilken känsla det är att stå i en kör och sjunga med endast folk som kan sjunga hur bra som hellst. Konserten ikväll var riktigt rolig och jag tycker att det gick riktigt bra. Ni är så otroligt bra gott folk som är med!
Det kommer säkert upp någon liten video här på bloggen från det att vi sjöng, måste bara få filmerna av Amanda först! Ska bli skoj att höra hur det lät, fast kvalité på film brukar nästan aldrig vara så bra som när man hör det live!

Nu ska jag snart börja bege mig mot sängen. Kanske sätter mig och kollar på något kort program och sedan sussar för natten, ska ju upp kring 6-tiden så kan behövas lite sömn och hyffsat tidig natt.

Hoppas ni haft en kanondag, det har i alla fall jag!

Smile to the CameraKusinen och hennes vän har idag varit här i Skellefteå hela dagen för att filma en pilot inför dokumentären dom ska göra om min bror i sommar. En bror som älskar utmaningar och en kusin som jobbar som filmare kan inte sluta på något annat sätt än att det blir en dokumentär, eller? Är ju kul att det görs en seriös dokumentär av det hela, men så länge jag slipper vara med. Är ju hemskt att ha en kamera rakt framför ansiktet, tycker i alla fall jag.

Aja, har sprungit broarna idag och kan säga att det var enorm motvind. Men det gick väl hyffsat endå tycker jag.
resten av dagen har bestått av en kort redovisning av en bok på engelska, hål, info om skolavslutningen, grafisk design och sedan har jag bara suttit här hemma. Blir att plugga geografi ikväll, och efter det så är skolarbeterna så gott som klara. Men jag har insett att jag inte är ledig en enda dag först vi får sommarlov. Antingen så är det skola, eller jobb.

Ingen rast, ingen vila


Har nu varit ut och sprungit en liten runda med min moder. Måste säga att det gick mycke bättre än jag förväntade mig. Blev en runda på ca.7 km.

Nu ska jag ska snart hoppa in i duschen för att sedan kanske se någon film eller så. Får se vad man kan hitta på för trevligt, något blir det i alla fall.

Sen så är det ju bara 2 dagar till helg, men blir inte mycket ledighet p.g.a. jobb. Jag får hoppas på lite mer ledighet i sommar, och jag håller även tummarna på att jag slipper jobba festivalhelgen. Om inte så kommer jag gå som ett levande sömnpiller den helgen vill jag lova!

Långt var landet!

Nu är äntligen alla nationella prov över för denna gången och matten är helt slit för min del! Känns så otroligt skönt.
Sen så slutade vi efter ett vi skrivit provet p.g.a. att svenskalärarinnan mest troligen är hemma med sjukt barn.

Det är i alla fall varmt och skönt ute idag så var perfekt dag att sluta tidigare på. Sen imorgon så blir det att springa broarna på skolan. Jag hoppas verkligen att det inte blåser en massa. Man blir fortare less och lat då.

Satt just och kollade på lite bilder och kom då fram till Sveriges sydligaste Udde, d.v.s. i Smygehuk. Började läsa på avstånden till olika ställen och insåg att min bror ska cykla gode långt, 1581 km. Är närmare till Berlin (321km), Paris (1049km) och Moskva (1489km) än vad det är till Sveriges nordligaste plats från Smygehuk. Man tänker ju att ialla fall Moskva ska vara mycket längre bort, men tydligen så ligger det närmare. Rätt skoj när man tänker efter.


Heartattack

Dag börjar närma sig kväll. Har haft en lugn skoldag där det var spanska, digitalt skapande och engelska på schemat. spanskan var väl den ända seriösa lektionen om man säger så. På digitalt skapande förbereder vi för en liten utställning och på engelskan så såg vi Lejonkungen.

När jag så slutade 13.05 så cyklade jag hem för att sedan ta en liten joggningstur runt broarna.

Nu sitter jag bara här och lyssnar på skön musik och ska snart orka mig till att räkna lite matte. Har ju nationella provet imorgon.

Chefen ringde dessutom alldeles nyss och började prata sommarjobb, och det står mellan 3 ställen. Jag håller tummarna för ett speciellt ställe p.g.a. att jag jobbat där förr. Ett av dom andra platserna har jag varit på men inte jobbat mer än som extraresurs och på det andra om dom platserna jag inte vill vara på är ett ställe jag aldrig någonsin varit på. Vet inte ens var det ligger. Ring nu Olov och be om att få jobba på Anderstorps kök!! Jag vill att du räddar mig!


Nu har du fått den du vill ha


(Bild där jag sitter på hotellrummet i Stockholm)

Att måndagar alltid ska vara så sega.
Började med Grafisk Design som alltid där man sitter och tjollrar runt på datorn, sedan hål 1h 30min, en timme matte, 2 timmar hål och sedan idrott. Idag på idrotten hade vi doppboll (oavgjort med noll mål), fotboll (ett - noll till mitt lag) och sedan slutade vi med brännboll där mitt lag tyvärr förlorade med ca.5 poäng.

Nu ska jag alldeles strax cykla iväg till A-torp där vi idag har det sista repet innan konserten som är på fredag.
Är ni i Skellefteå så kom och lyssna, börjar 19.00 och räcker väl ca. 1h.

Pop Corn

Har nu satt mig ner för att se en film men har inte riktigt bestämmt mig för vilken ännu, så tänkte skriva upp lite av vad jag gjort i helgen medans jag funderar.

Fredag:
 • Anlände till T-centralen i Stockholm kring 9-tiden om inte tidigare
 • Fikade på café
 • Checkade in på hotellet
 • Vandrade runt på stan
 • Åt på Café Milano (Riktigt trevligt ställe och dom har väldigt god mat)
 • Funderade på att gå till en jazzbar men det blev så sent på restaurangen att vi gick till hotellet och pratade och såg på tv.
Lördag:
 • Steg upp kring 10-tiden
 • Tunnelbana till Söder och Gamla stan
 • Vandrade runt och shoppade + Fikade
 • Tillbaka till hotellet för att sedan möta upp kusin med flickvän
 • Åt på restaurangen Landet (Även detta ett mycket trevligt ställe med god mat)
 • Kollade in kusinens och hans flickväns nya lägenhet (otroligt fin och mysig.)
 • Tillbaka til hotellet där vi pratade, tog ett glas vin och åt godis.
Idag:
 • Vaknade kring 10
 • Packade
 • Checkade ut
 • Gick till NK och kollade runt
 • Åkte till Arlanda
 • Flög hem

Detta var en kort resumé om helgen, eller kort och kort, ser ganska mycket ut i och för sig.
Ska jag skriva allt som jag gjort så blir ni så less (om ni är less efter detta inlägg så ska ni bara veta hur less ni skulle vara om jag var mer utförlig.) Kanske får ni veta lite mer i något kommande inlägg där jag också lägegr upp någon bild.

Home sweet home


Har nu kommit hem efter en helg i Stockholm, och måste säga att det varit hur skönt som hellst att vara borta från hemmet ett tag. Man tappar alla måsten och lever i nuet. Kan det bli bättre?!
Kommer nog lägga upp någon bild (tog nästan inga bilder dock) och berätta lite om min helg lite senare. Just nu är jag bara väldigt hungrig och ska sätta mig ner och äta middag.

Stockholm

Har nu sett klart en film och ska lägga mig och sova. Blir att stiga upp klockan 05.00 för att göra mig iordning och komma mig iväg mot huvudstaden. Kommer nog inte ha någon tillgång till dator, så jag kommer ej att uppdatera något först på söndag då jag kommit hem. Men jag ska i alla fall passa på att njuta av en helg borta från skellefteå och bara ha skoj.

Sov så gott och ha en trevlig helg allesammans.

Historia

Har inte hunnit gå till tv:n än. Fastnade på bonnstans hemsida istället. Var skoj att se hur det sett ut för och nu här i Skellefteå när det gäller den lilla delen bonnstan. Man får även lära sig lite nya saker om den lilla gamla stadsdelen som man inte vetat förr.

Om du är intresserad så kan du klicka här och läsa lite och kolla på bilder hur det ser och har sett ut förr i tiden.

YellowHar nu ätit och sitter här och lyssnar igenom en mängd olika låtar. Ska ev. sjunga på midsommar i bonnstan så måste hitta någon/några låtar jag kan tänka mig sjunga om jag inte jobbar den dagen. Får väl hoppas att jag är ledig och inte blir lika hes som jag blev sist jag skulle sjunga där.

Nu ska jag i alla fall sätta mig vid Tv:n ett tag och se om det går något bra där. Och jag kan säga att det inte hör till min vardag att sitta vid en tv. Har aldrig riktigt varit något stort tv-fan måste jag erkänna. Men nu ska jag i alla fall orka mig dit och kanske somnar till där en stund. Mitt huvud börjar bli trött och så även mina ögon.

När livet bara ser på


Jag och Amanda i Munkviken för kanske ett år sedan? Eller är det till och med två år sedan?
Bra minne jag verkar ha.

Nationella idag kändes i alla fall bättre än jag trodde att det skulle. Det enda som jag var riktigt ute och cyklade på var sista uppgiften på hörförståelsen. Men, men, nu är det borta ur min lista på allt som ska göras innan skolan slutar.

Hade körövning idag på skolan och jag funderar seriöst på att hoppa över dom två låtarna vi kör med kören och bara satsa på låten som jag, Erik och Erik ska köra, och även en låt som ska sjungas i en mindre grupp.
Känner att jag för en gångs skull vill höra någon sjunga och inte stå där själv. Bara att njuta av sång och känna sommaren komma.

Ikväll blir det att packa det lilla jag ska ha med mig och sedan försöka få tag på Mohammed och se om vi hinner träffas något i helgen. Åker ju 06.45 imorgon och är då framme i Stockholm rätt tidigt. Längtar vill jag lova.

Walk in the sunSkoldagen har varit riktigt lugn och när jag kom hem så tog jag och mor en promenad i det vackra vädret.
Efter det att vi gått en runda så tog jag en löparrunda. Flåset var med mig idag och jag kunde lätt ha sprungit ett till varv. Väder har faktiskt en stor roll när det gäller att fara ut och springa. Idag var det lagomt varmt, ingen blåst och solen sken, därmed hur lätt som hellst att springa och inte tappa orken.

När jag så kommit hem och duschat så tog jag på mig en kjol som jag fått av min mamma för ca. ett år sedan, och när hon såg att jag hade den tog hon fram tre till kjolar som hon haft när hon var ung, och dom passade perfekt.
Sen är mamma så snäll att hon säger att jag får dom p.g.a. att dom är för små för henne.
Nu är det bara för mig att börja använda kjol mer än jag gör i dagsläget.

David och Mickis är nu också hemma i Sverige efter en vecka i Tunisien. Ska bli trevligt att träffa dom och höra hur dom haft det i Afrika.

Sen är det snart dags för mig, mamma, mormor och moster att åka ner till Stockholm för att bara roa oss och komma undan från Skellefteå ett tag. Blir dock först nationellt prov i engelska imorgon, men efter det så är det bara lugnt och skönt tills på måndag.

Tre veckordag har vädret verkligen varit allt från A till Ö. När jag slutade skolan så regnade det, sedan efter att jag suttit och kollat på Grey's Anatomy ett tag så haglade det som bara den och nu är himlen blå och solen lyser svagt på taken. Blåsten som var så stark under dagen har nu avtagit och det ser hur skönt som hellst ut att fara och springa. Kan inte fatta att klockan snart är tio. Märker att vi är påväg mot sommartider om man tänker så, annars om man kollar på värme och väder så kan jag väl inte riktigt påstå att det känns som sommar. Men, det är tre veckor kvar att slita, sedan är det leva livet som gäller och ladda om batterierna inför sista året på gymnsiet.

Jag hoppas verkligen att vi får en varm och solig sommar så man får sig någon färg. Annars så har jag förhoppningsvis vädret med mig när vi far till Turkiet i mitten av juli.

Ett beroende som inte är beroende

Skoldagen var kort och jag tänkte gå hem och fixa lite med läxor när jag kom hem, men istället fastnade jag framför Grey's Anatomy. Jag brukar inte se serier särskillt ofta men denna är bra. Har aldrig följt någon serie, men Vänner har väl varit en serie man nästan sett alla avsnitt av skulle jag gissa. Men men, nu efter något avsnitt av Grey's, ska jag väl fixa mig lite mat och sedan sätta igång lite skolarbete.

Lev och må

RonjaVi har duktiga killar i kören.
Här sjunger dom Rövartrion och den är mäktig.
Den är dock mycket bättre live, men så är det med nästan alls.
Kvalitén på videon kanske inte är den bästa, men vad kan man förvänta sig från en mobiltelefon?
Aja, ni får njuta av skönsången.

Nu ska jag ta och göra lite varm choklad och kanske kolla in någon film om jag orkar.
Stockholm närmar sig med snabba steg och dessutom kommer bror min hem om två dagar.

Lev och må

Intresseklubben antecknar

Så var det skola ännu en gång.
Sitter just nu och har grafisk design, men inspirationen står på noll i en skala av tio så jag sitter och kollar lite på nyhetssidor och hänger med i vad som händer i yttervärlden istället.
Resten av dagen består av hål, matte, hål, idrott, kör och sedan plugg. Låter det inte trevligt så säg?!

Regnet mot rutan och drömmar som flyger runt


Kvällen börjar lida mot sitt slut och det är dags att sussa lite så att man orkar med morgondagen.
Regnet slår mot fönsterrutan just nu och vädret imorgon såg inte ut att bli allt för bra, men tror vi skulle klara oss från regn i alla fall. Just nu känner jag dock för att sitta i stugan, höra regnet mot fönsterrutan, se en film och sedan bara ligga och prata med någon nära vän. Låter det inte underbart mysigt? På det  måste man ju också ha släckta lampor och tända ljus för att få den ultimata mysfaktorn.

Nä, nu ska jag lägga mig i sängen och drömma mig dit för att sedan vakna till något helt annat.

Sudda suddaRepet idag gick mycket fortare än jag trodde att det skulle. Det brukar kunna kännas kanska segt så man hinner bli trött, men idag tycker jag att det gick rätt fort och man höll sig pigg. Låtarna börjar väl också sitta, och det är ju bra med tanke på att vi har konsert om två veckor. Så alla ni som bor i Skellefteå, nära Skellefteå eller kanske är här av någon anledning om två veckor, kom och kolla på Espris vårkoncert.

Sitter nu och försöker komma på om vi har nå mycket man kan plugga till. Vet bara att jag behöver plugga inför provet jag har på onsdag. Provet som vi har på fredag slipper jag ju p.g.a. att jag åker till Stockholm på morgonen.

Lev och må

Good morning sunshine

Nu är man i full fart efter en skön natts sömn. Ska alldeles nu äta och sedan cykla till A-torp där vi ska öva med kören i 4 timmar. Jobbigt men skoj.

Gårdagen var som ni kan läsa i föregående inlägg väldigt trevlig. Efter det att jag kommit hem satte jag mig med mor och far och kollade på hockey, och jag kan säga att jag inte fattar mig på domaren. Sverige hade förtjänat en vinst så som dom spelade igår.

Ha en underbar dag.

The sun is blazing on the water

Har inte bara varit hemmasittarkväll ikväll, nä, Micke frågade om jag skulle komma och spela lite brännboll, grilla och umgås och jag hade inte mycket bättre för mig så cyklade dit. Träffade Miik efter halva vägen, så blev att cykla med honom dit. När vi väl var framme så var det grilling som gällde och jag blev förvånad över hur många jag kände igen. Trodde jag kanske skulle känna 4pers, men visade sig att det var lite fler än så. Var väl ett 20tal människor där. I alla fall var det väldigt trevligt att sitta ute och prata och ha lite trevligt istället för att sitta inne och bara dega framför en bildskärm.

Fick låna Annas kamera och fota, men jag måste säga att jag inte är särskillt van vid Nikon, har större koll på hur en canon fungerar. Men, men, jag lyckades i alla fall. Dock var det lite mörk och solen låg så lågt att det ville bli siluetter här och var, men något kort blev väl bra hoppas jag i alla fall.

Nu blir jag nog inne resten av kvällen om inget oförutsägbart uppkommer.
Hoppas ni har haft en trevlig kväll hittills och har en fortsatt bra kväll.

Relax and breath


Gårkvällen var otroligt trevlig måste jag säga.
Hade tänkt mig en hemmasittarkväll men ville inte vara själv, så jag sms:ade Maja och hörde om hon hade något för sig, och visst hade hon det, men jag fick följa med henne och Karro hem till Linn där det blev att basta, bada bubbelbad, prata och ha allmänt jättetrevligt. Tusen tack för det!

Idag ska jag nog städa lite och sedan får vi se vad som händer ikväll.
Hemmakväll själv eller om jag träffar någon vän vet jag ej än, men någonting händer i alla fall.

Lev livet!

Heartbeats

Första övningen inför skolavslutningen idag, men jag vet inte om jag orkar vara med och sjunga med kören. Kanske satsar på att bara sjunga låten med Erik och Erik och sedan bara njuta av vacker sång och lugn. Men men, vi får väl se hur jag gör.

Ikväll har jag i alla fall inte mycket för mig. Vet att några av mina vänner ska till Balzac, men jag har inte bestämt om jag ska ut ikväll eller inte. Tror jag stannar hemma och tar det lugnt istället. Svåra beslut det här känner jag. Aja, vi lär väl märka hur jag gör. Nu ska jag dra mig från datorn och gå ut och tralla lite.

3 minuterSätt igång denna video
Blunda
Föreställ dig att du sitter i ett rum med släckta lampor
tända ljus
och denna sorts musik

Luta dig bak och ta ett djupt andetag
Vad ser du framför dig?

Ta dig tid att tänka på hur du andas
och känna lugnet
och se en bild framför dig


När ni har gjort det, så vet ni exakt vad jag gjorde för bara någon minut sedan.
Jag tog mig dessa tre minuter och lugnet kom direkt.
Mitt rum är mörkt med tända ljus, och denna sorts musik spelas ur mina högtalare.
Njut!

Vad ser du framför dig?

I skuggan av San Siro


Kom hem efter idrottlektionen och gick till Ica för att köpa lite mat. När jag sen kom hem slog jag på tv:n för att se en film, men istället fastnade jag på en föreläsning som Martin Bengtsson höll om sitt liv. Den var riktigt intressant att lyssna på tycker jag och jag känner att jag gärna skulle läsa boken han skrivit. Tror det blir att köpa den och läsa, och tro mig, jag läser inte mycket men när det är ett intressant ämne så läser jag mer än gärna.

Här kommer en liten kort resumé som kanske även får dig att vilja läsa boken:

Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel?


Goodnight sweethearts, well it´s time to go


Kvällen har varit underbar, bara umgåts med mamma.
Först var vi som tidigare nämnt på Lilla Kina och åt, blev fyra små rätter, och sedan gick vi förbi Intersport där jag spenderade lite pengar på en tröja. Efter det så cyklade vi hem och kollade på filmen The Terminal som faktiskt var bra. Därefter skulle vi plocka undan lite skräp och när jag gått ut med soporna och var påväg in så ska jag väl alltid ha min vanliga tur när jag tar lite för stora skor och faller rakt i trappen så att jag börjar blöda. Är det inte typiskt så säg?!
I alla fall så blev det lite mer tv-tittande och prat. Fick till och med ner lite glass med chokladsås i magen.

Nu är det dags för sängen, imorgon är det ju en ny dag. Har dock bara en timmes idrottslektion, och efter det är jag ledig resten av dagen. Låter det inte kanon?

Sov så gott allihop!

Mor och jag


Dagen har hittills varit väldigt lugn. Räknat matte, redovisat en bok och sen inte mycket mer.
Ska alldeles strax fara till Lilla Kina och äta med min mor. Som jag nämde i föregående inlägg så är vi ensamma idag och imorgon, så vi satsar på kina mat idag och imorgon ska vi laga någon god mat här hemma. Får se om det blir en film när vi kommer hem senare ikväll. Det är verkligen helt underbart att vara ensam hemma med mor, alltid komemr vi på något trevligt, och vi brukar ha tendens att kunna bli lite onyttiga också.

Aja, dags att cykla in till stan nu.
Ha en trevlig kväll gott folk.

Regnet faller på stenenHela dagen har jag varit som en sömngångare. Vet inte hur jag kan vara så trött i huvudet, men trött är jag som bara den i alla fall. Sen så piggar inte vädret upp mig så mycket heller. Regnet faller ner mot marken och jag sitter inne och halvsover. Ska snart orka mig till att se klart Häxan och Lejonet och sedan skriva en recension på boken. Läste ut boken igår kväll innan jag satte mig ner och började se serien.

Imorgon fyller äldsta brodern år och då blir det att fira honom på morgonen.
Sedan på kvällen är det bara jag och mamma hemma.
Ena brodern åker till Tunisien, andra till stugan och far åker till Sundsvall.
Blir endast jag och mor hemma i två dagar, och då blir det att satsa på mys vid tv:n och god mat.

Narnia, the land of hopes and dreams


Bjuder här på en skön låt. Filmsnuttarna som visas är från The Notebook som alla bör se. Den är otroligt bra och berörande.

Ska alldeles gå och lägga mig och sova så att jag orkar upp imorgon. Har sett tre avsnitt av Narnia, Häxan och Lejonet Ikväll, och imorgon ska jag se de tre sista avsnitten. Sen ska jag orka mig igenom resten av serien. Har ni inte sett det så gör det, den är så underbar. Märks att tekniken har gått framåt sedan den gjordes. Den nya filmen är ju betydligt bättre om man kollar på tekniken och hur bra den är gjord, men serien har sin charm.

Slå inte, bara boxas

image267

Gick hem 09.00 från lektionen och sov, och det var så otroligt skönt. Slog på lite musik och bara njöt av sömnen. Sen var lärarinnan var har jag inte den blekaste aning om, får fråga hennes son på kören ikväll tror jag.

Har i alla fall ganska nyss kommit hem från idrotten där boxning och styrke stod på schemat. Riktigt skoj men jobbigt som bara den. Nu blir det dusch och sedan cykla iväg till A-torp för att sjunga.

Trött som en gata mitt i natten

Så var man på skolan igen, huvudet värker, ögonen och kroppen är trötta, hungern skriker och allt har bara börjat fel denna morgon. Var verkligen hur varmt som hellst i mitt rum i morse, så jag fick ta och öppna fönstret sådär halv 6 på morgonen. Måttligt skoj att stiga upp från sängen, man hinner ju på den lilla stunden ställa in sig på att stiga upp för dagen. Men, jag lyckades somna om och sedan vakna 8.00. Sen när man kommer till skolan så är inte ens lärarinnan här, hur skoj är det på en skala? Jag var så nära att bara ligga kvar och sova över denna lektion, men det gjorde jag inte. Jag kunde ju ha fått en sovmorgon med gott samvete ju.

Aja, kanske går hem lite tidigare än vad denna lektion egentligen slutar för att få mig lunch i magen och därefter en liten tupplur. Har ju trots allt hål i lite mer än 1h 30 min, sen efter matten har vi hål i två timmar.

Min äldsta bror fyller i alla fall år om två dagar, så något roligt händer i alla fall.
Min andra bror och hans flickvän åker till Tunisien och far åker till Sundsvall eller vart det nu var han skulle. så vi blir lite färre i huset. Hade väldigt gärna åkt med till Tunisien känner jag, men jag får i alla fall en resa till Stockholm nästa vecka.

Lev och må

Öppna upp ditt fönster

image266

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
släpp in ljuset och min älskling
låt allting bli som förr
låt honom veta än finns en väg tillbaks
låt honom veta att han är den enda du vill ha
visst kan du välja att bryta nu
men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
så varför inte låta honom vara där
du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär

Öppna upp ditt fönster
slå upp din dörr
släpp in ljuset och min älskling
låt allting bli som förr
låt honom veta än finns en väg tillbaks
låt honom veta att han är den enda du vill ha


It´s raining men

image265

Kom nyss in efter en liten löparrunda, och det var otroigt skönt. Vi (jag och Jonas) tog först en promenad runt och sedan blev det ett varv då vi sprang. Började regna lite efter första varvet och nu börjar åskan mullra i luften, Är ju endå lite mer än 20 grader i skuggan. Blir nu att ta en liten dusch och sen får vi se vad som händer.

Lev livet

Hot Chocolate

image264
Ni kommer nog få se en eller annan bild från min fotodag.
Genom att jag inte hade någon människa som modell så fick fåglarna ta den rollen istället.
Men fåglar är oftast väldigt vackra, sen slipper man förklara hur den ska stå, le ect.
Dom är *All Natural"

Nu ska jag ta och sova, kommer ju en dag imorgon också.
Då ska jag nog hinna med att springa, plugga och sådär.

Lev och må

Så det ska låta

image263
Sitter nu och kollar på Så Ska Det Låta, och måste säga att dom som är med är hur bra som hellst på att sjunga.
Just nu är det The Phantom of The Opera som sjungs. Han har röst, men vet inte vad han heter. En Musikalartist är det i alla fall, någon som slog igenom i England.

Sitter och äter fruktsallad, popcorn och dricker Fruktsoda.
Lite nyttigt och lite onyttigt, men det är så det ska vara.

Waterfall

image262
Jag har verkligen lust att åka till en sjö eller något ställe där det finns vatten och hoppa i och ta mig en simtur.
Men när det kommer till temperaturen i vattnet så känns det inte lika skönt längre.
Men det sköna nu är i alla fall att man kan gå ut och det är fortfarande varmt i luften.

Jag har brist på filmer just nu, eller inte brist på filmer, men förslag på vad jag kan se.
Ingen som har nå bra tips på tjejfilmer? Fick väldig lust att se en enkel och lätt film, och det är precis vad så kallade tjejfilmer är.

Sommar, sommar och sol

image261

Har nu varit ute i 4 timmar och fotat och bara vandrat runt i det varma vädret. Har väl varit kring 20 grader i skuggan må jag tro. Kan det blir bättre denna tid på året?

Har träffat många trevliga människor på vägen (om man bortser från alla som hela tiden ska försöka flörta med en, ska man flörta så bör man inte bara gå fram och säga "Hallå bruden, hallå" och sedan stå och vissla mot en.)

Ikväll blir det nog att sitta hemma och se film, har i alla fall inga andra planer framför mig.
Men det kan vara skönt det med ibland. Vad ska ni göra ikväll?

Reasons why

image260
På bilden syns Seven Sisters som ligger i södra England. Var där förra året, och det var helt klart ett trevligt ställa att fara till. Sen allt detta prat om att det jämt regnar i Egnland, det kan nog stämma, men när jag var där under en 3 veckors period så hade vi endast regn 2-3 gånger, och aldrig en hel dag. Så uteslut inte England bara för att det sägs regna, det kan vara bra också.

Nu ska jag i alla fall ta mig något att äta och sedan ta mig en promenad i det vackra vädret med kameran.

Nickel CreekKände bara att jag måste ge med mig av denna låt. Tycker att den är så otroligt skön, men ljudet är dock inte det bästa på videon. Ni borde skaffa er en bra version av denna där ljudet är bra. Nickel Creek har rätt skön musik. Out of The Woods är också en favorit av dom.

Somebody more like you

image259

Är snart 3 år sedan denna bild togs. Tiden går så sjukt fort och jag vill bara tillbaka. Men en vacker dag så ska jag hänga där i luften igen. Det är livet vill jag lova. Något alla bör testa!

Sitter just nu och funderar över att boka biljett till Italien och hälsa på mina vänenr där och se om man kan få sig ett hopp. Det skulle vara höjden på lycka just nu!

Do, Re, MiHar ganska nyss kommit hem från ladan där jag såg Sound of Music. Var faktiskt bättre än förväntat.
Barnen var väldigt duktiga och både Tommy och Pernilla var bättre än jag trott.
Ett litet avbrott i första akten p.g.a. tekniskt fel var det enda som kom lite i vägen, men det gjorde inte så mycket.

Nu ska jag sätta mig ner och fika och avnjuta lite bra musik.

Vad ska man hitta på imorgon förresten? På dagen gissar jag att jag far ut på fotorunda, men på kvällen.
Fest eller hemmasittarkväll?

Lev och må


This Side

image258

Vad roligt att man fått lite nya läsare. Tänkte att jag kunde svara på frågan här om var i turkiet jag ska vara.
Kanske kan vara roligt att veta så slipper alla undra. Jag ska bege mig till staden vid namn Side.
Blir att fira min käre far där som fyller år just under den veckan.

Snart ska vi bege oss mot isladan där vi ska njuta av musikal. Känns lite tråkigt dock att sitta inne en kväll som denna, men vi får hoppas att helgen blir lika bra som senaste veckan har varit.

Summer

image257
Sommaren är så gott som här nu. Sommarlovet börjar dock inte först om ganska exakt en månad.
Men vad ska man hitta på under lovet? Har helgjobb och sen vet jag att jag ska till Turkiet en vecka.
Men sommaren är ju 10 veckor. Ojoj, får se allt mest vad som händer.

Lev och må, njut av solen och värmen

Between the lines

image256
© Sara Lindberg

I thought i thought i was ready to bleed
That we'd move from the shadows on the wall
And stand in the center of it all
Too late two choices to stay or to leave
Mine was so easy to uncover
He'd already left with the other
So i've learned to listen through silence

Leave unsaid unspoken
Eyes wide shut unopened
You and me be
You and me always be
Always between the lines

Bilden här ovan är tagen för någon dag sedan då jag tog en promenad i Bonnstan för att fota lite.

Dagen kommer nog vara rätt lugn, och ikväll blir det att fara och kolla på Sound of Music. Det ska bli otroligt skoj att fara på musikal måste jag säga. Ska sitta på 15 raden, så ganska långt fram endå om man tänker hur stor ladan är.

Indian Spice

image253image255image254

Så var denna dag slut. Det är så skönt att träffa Maja och bara ta det lugnt och känna varandras närvaro. Jag menar, visst, vi träffas inte så jätteofta nu men alltid kommer vi vara lika nära vänner! Vi är ju i närmaste laget som systrar.


Lev och må, sov så gott. Helgen är snart här och festen kan börja!

Sun and wind together

image252
Bjuder på en liten bild på Emelie och min bror Anton.

Dagen spenderades på Svartröjnoret där vi fiskade, fast jag fotade mestadels. Kommer kanske lite bilder senare.

Nu börjar det i alla fall lukta grillat här på gården, far står och grillar kött. Mumms, blir dessutom äppelcurrysås som jag älskar,

Ikväll ska jag kanske träffa Maja, vilket känns riktigt skoj. Är ju inte ofta man träffar henne nu för tiden tråkigt nog. Men hon ska i alla fall få sin present av mig som jag hoppas att hon ska gilla.

Lev och må

Elden som en mysig faktor

image251

Visst ser det mysigt ut att bara sitta vid en eld och mysa?
Detta lilla gäng hade med sig en gitarr och spelade och sjöng. Kan ju säga att jag blev lite sugen att gå och sätta mig med dem, det såg ju så trevligt och mysigt ut. Men aja, fick i alla fall en bild på dem (som för övrigt inte blev den bästa p.g.a. mörkret.)

Idag ska jag nog ta mig ut på en fotorunda
, men bror vill att jag ska följa med och fiska på svartröj. Får se var det slutar. Kanske blir en fotorunda i Svartröj.

Ha en trevligt dag gott folk

Valborgs

image249image250

Kvällen har jag spenderat med Tina och hennes familj, släkt och vänner. Åt middag hemma hos henne och kollade på en väldigt liten brasa, sedan åkte vi in till stan och hängde vid Lands majbrasa. Var väldigt mysigt tycker jag. Lyckades till och med få någon liten fin bild tagen också!

Jag hoppas att eran valborgsmässoafton har varit lika bra som min. Nu ska jag se om jag orkar med en kortfilm och sedan lägga mig och sussa, och imorgon ska jag sova lääänge på morgonen. Eller i alla fall så länge jag kan.

Lev och må

RSS 2.0